logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers: Mutaties WODAN

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2019-2020 (Zuid I-II)

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

4 november 2018 | 2e klasse F

Someren - EFC: 2-1


Deel dit bericht:


Someren stijgt op de ranglijst na 2-1 winst op EFC

Someren- De toeschouwers kregen tegen EFC een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld, waarin met veel inzet gestreden werd. Halverwege ging de thuisclub met 1-0 aan de leiding door een doelpunt van Koen de Louw. Na rust kopte Mike Verdonschot Someren op 2-0. Jeroen Hakkens bracht EFC al snel terug in de wedstrijd met een benutte strafschop, maar verder kwamen de Eerselnaren niet.

In de beginfase speelde Someren net iets feller dan EFC en de eerste kansen waren voor de thuisclub. In het eerste kwartier kregen de blauwwitten twee mogelijkheden om de score te openen. Een voorzet van Koen de Louw op de vrijstaande Mike Verdonschot was echter niet nauwkeurig genoeg en oog in oog met Freek van Bussel kwam EFC-doelman Theuws als winnaar uit de strijd.

Geleidelijk aan slopen er meer slordigheden in het spel van Someren en EFC kon daar via Samim Yusofi bijna van profiteren. De eerste keer bracht Niels Schweren redding met een prima sliding, daarna was het doelman Maarten Werts die de bal met een uitstekende reflex over de lat werkte.

Met een fraaie en snelle aanval kwam Someren in de veertigste minuut op voorsprong. Na een steekpass van Salim Zeroual werd de bal door Freek van Bussel direct voorgegeven op Koen de Louw, die meteen uithaalde en de 1-0 op het scorebord zette.  

In blessuretijd was Jeroen Hakkens dichtbij de gelijkmaker, maar zijn geplaatste schot in de benedenhoek werd door Maarten Werts met de vingertoppen getoucheerd ten koste van een hoekschop.

De eerste actie na rust kwam weer op naam van Hakkens. Maarten Werts bracht adequaat redding. Daarna volgden er opnieuw kansen voor de gastheren. Een schot van Mike Verdonschot werd gestopt door Theuws en in de rebound kopte Robin van de Aker de bal via de lat over het doel. In de 65ste minuut breidde Someren zijn voorsprong uit. Een diepe bal van Maarten Werts werd door Freek van Bussel met het hoofd verlengd op Mike Verdonschot, die de uitkomende doelman met een kopbal te slim af was; 2-0. Nauwelijks twee minuten later leidde een Somerense overtreding in de zestien tot een strafschop. Hakkens was onverbiddelijk, 2-1.

De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug en EFC ging op zoek naar de gelijkmaker. Someren was in de slotfase echter dichterbij de 3-1. Invaller Justin Hoeben trof de lat en in blessuretijd bracht de EFC-goalie uitstekend redding op een inzet van Mike Verdonschot.

Voor EFC was het de vierde 2-1 nederlaag van het seizoen, voor Someren de derde opeenvolgende overwinning. Daardoor stijgt de ploeg van Dominik Vergoossen naar de vierde plaats op de ranglijst.

Someren: Maarten Werts, Wesley v.d. Boomen, Oelse Venhuizen, Niels Schweren, Mike Kusters, Robin v.d. Aker (84 Justin Hoeben), Mike Verdonschot, Salim Zeroual (73 Luuk Hoeben), Freek van Bussel (79 Fabio Peters), Luc Bouwmans, Koen de Louw.

EFC VERLIEST WEER MET 2-1(verslag EFC)

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen Someren de 4e nederlaag van dit seizoen opgelopen. Wederom werd het, weliswaar een onverdiende, nederlaag met 2-1 waardoor EFC in de brede middenmoot is beland van de 2e klasse F.

In de eerste tien minuten was het aftasten maar vervolgens nam Someren gedurende 20 minuten het initiatief en werd duidelijk sterker. Jesse Theuws van EFC had een goede redding na ongeveer 25 minuten na een inzet van Freek van Bussel van Someren en kort hierna moest Niels Groenen de bal tot corner verwerken voor de inlopende Luc Bouwmans. Na ongeveer een half uur kwam Someren op voorsprong toen vanaf links een lage voorzet door Koen de Louw van dichtbij binnen werd geschoten: 1-0. EFC kwam hierna beter in de wedstrijd. Na ongeveer 35 minuten werd een schot/lob van Samim Yusofi knap door keeper Maarten Werts van Someren net over de lat getikt. Op slag van rust kwam Jeroen Hakkens oog in oog met de keeper van Someren maar ook zijn inzet werd bekwaam gered door de sluitpost van Someren.

Direct na rust redde Maarten Werts weer goed na weer een inzet van Jeroen Hakkens. EFC drukte Someren terug op de eigen helft en het leek erop dat het wachten was op de gelijkmaker. In de 65e minuut was er echter een misverstand tussen de verdediging van EFC en de doelman en kopte Mike Verdonschot Someren naar een 2-0 voorsprong. Twee minuten later werd Max van Limpt in het strafschopgebied onderuit gehaald en de goed leidende scheidsrechter Ruud van de Rijt gaf een strafschop. Deze werd bekwaam door Jeroen Hakkens binnen geschoten. EFC ging voor de gelijkmaker en bleef Someren terug drukken. De aanvallen waren echter niet vloeiend en afstandsschoten miste doel of de keeper van Someren stond op de juiste plek. Met een uitval van Someren was de score bijna verhoogd voor de thuisclub maar het schot van Freek van Bussel ging onderkant lat en de bal bleef vóór de doellijn.

EFC had zeker een gelijkspel verdiend maar staat weer met lege handen. Zondag speelt EFC voor de beker en over 2 weken (op 18 november) staat de thuiswedstrijd op het programma tegen Eindhoven AV die nog ongeslagen zijn en de 1e periodetitel al binnen hebben gehaald.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png