logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Einduitslagen/geplaatste ploegen poulefase Districtsbeker

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Brian Vermeer (Valkenswaard)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

22 mei 2019 | Nieuwsflits

Schilderworkshop SV Valkenswaard, VV De Valk en RKVV Dommelen


Deel dit bericht:


Onder de naam ‘Schilderen voor Scoutinggroep Dick van Toor’ gaan drie Valkenswaards clubs geld inzamelen voor deze scoutinggroep uit Valkenswaard, die slachtoffer is geworden van verduistering van financiële middelen.

Hierdoor is de groep ernstig gedupeerd en is het voortbestaan van de groep in gevaar. Op initiatief van Jacques van Gerven, hebben SV Valkenswaard, VV De Valk en RKVV Dommelen de krachten gebundeld en is een workshop schilderen georganiseerd.

Van Gerven, voorzitter van SV Valkenswaard, vertelt over de beweegredenen: “Wij bestaan op 1 juni 85 jaar. Dit is geen officieel jubileum, maar toch reden om aan het begin van het nieuwe seizoen een ‘klein’ feestje te vieren. Bovendien nemen we dit jaar de organisatie van het Groot Valkenswaard-toernooi op ons. Op 24 augustus spelen Dommelen, De Valk en Valkenswaard om de titel Kampioen van Groot Valkenswaard. De opbrengst van de entreegelden, plus een financiële bijdrage van de drie clubs worden geschonken aan een goed doel. Meestal lokaal. Dit jaar is dit dus Dick van Toor.”

In 2020 bestaat deze scoutinggroep 75 jaar, maar kwam onlangs op negatieve wijze in het nieuws. Een voormalige penningmeester bleek voor meer dan 60.000 euro uit de clubkas te hebben gestolen. De verduistering kwam aan het licht toen er geen geld meer bleek te zijn voor vervanging van het dak van het scoutinggebouw. De penningmeester kon niet anders meer dan de verduistering toegeven aan zijn echtgenote en zoon. Laatstgenoemde bracht het bestuur direct op de hoogte en droeg de boekhouding van de scoutinggroep over.

Er is door de scoutinggroep aangifte gedaan van verduistering, maar hiermee was het geld uiteraard niet terug. Vandaar dat Dick van Toor een crowdfundingsactie is begonnen, om de club er weer financieel bovenop te helpen. En zij krijgt nu hulp uit onverwachte hoek. SV Valkenswaard, De Valk en RKVV Dommelen (‘Voetbalclubs United’) houden een schilderworkshop met prominenten. “De ervaren kunstschilders Ans de Koning, Louis Baeten, Mieke Story en Frans Mandigers begeleiden de amateurschilders. De schilderijen worden geveild na de prijsuitreiking van het Groot Valkenswaard-toernooi.”

Tijdens de schilderworkshop in de kantine van SV Valkenswaard zijn de volgende prominenten aanwezig: burgemeester Anton Ederveen en zijn echtgenote, sportwethouder Theo Geldens, Harry Lubse (oud-PSV’er), Gerard Daris (voorzitter RKVV Dommelen), Martin Westerhuis (voorzitter VV De Valk), Paul Firet (trainer RKVV Dommelen), Frank Weijers (nieuwe trainer SV Valkenswaard), Daniëlle van de Donk (onder voorbehoud), pastoor Felie Spooren, Kirstie Cuijten (eigenaresse Rondom Valkenswaard), Danny Lange (directeur Kunstkeuken), Kelly van den Boogaard (musicalzangeres) en vishandelaar Jan Zwarthoed. Van Gerven: “Bijzonder is de deelname van de spelers die in 1963 met De Valk landskampioen werden.”

De avond begint op vrijdag 24 mei om 19.30 uur. Omstreeks 22.00 wordt gestopt met schilderen. “We kijken uit naar deze avond, want het lijkt me hartstikke leuk om als voetbalclubs eens op een andere manier met elkaar samen te werken.”


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

22 mei 2019 om 16:46

joop zegt:

“Social Jaques” !


Overige NieuwsflitsberichtenW&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png