logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transfernieuws. Patrick Kraker blijft en Efekan Aydin terug bij Gestel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

20 mei 2018 | - Wedstrijd van de week 

SV Tivoli verzuimt om kampioen te worden


Deel dit bericht:


Tivoli laat Hoogeloon en Vessem dichterbij komen

Het kampioenschap in de vierde klasse F wordt pas op de laatste wedstrijddag beslist. Koploper Tivoli had de strijd kunnen beslissen, als de Eindhovenaren hadden gewonnen van Bergeijk. Concurrent Woenselse Boys verloor immers thuis van laagvlieger Riethoven. Tivoli bleef echter steken op 1-1. Hierdoor hebben ook Hoogeloon en Vessem nog kans om de titel te pakken. Woenselse Boys blijft met lege handen achter.
Over de gehele wedstrijd gezien was Tivoli de betere ploeg, maar op basis van werklust en wedstrijdinstelling verdiende de thuisclub wel een puntje. Bergeijk deed dit overigens zonder hoofdtrainer Patrick Methorst, die van zijn kinderen een weekendje weg cadeau had gekregen en daardoor zondagmiddag ontbrak. Of dit de reden was dat Bergeijk wat slap aan de wedstrijd begon, werd niet duidelijk, maar Tivoli had binnen acht minuten op voorsprong kunnen én moeten staan. In de 7de minuut belandde een als voorzet bedoelde bal van Leroy Renders op de lat.
En nauwelijks een minuut later kreeg de gelegenheidsaanvoerder (bij afwezigheid van de geschorste Mike van Dijk, red.) de kans vanaf elf meter. Een schot uit de tweede lijn werd geblokt door Jop van Veldhoven. Met de hand, oordeelde scheidsrechter Buurmeijer. De toegekende strafschop werd door Renders echter ontstellend slap ingeschoten, waardoor doelman Daan Bauhuis van Bergeijk simpel redding kon brengen.
Wild
Enkele minuten later waren de Bergeijkenaren dicht bij de openingstreffer, toen Koen van Woerkum de bal op de lat krulde. Zo waren er kansen voor beide doelen en was er sprake van een leuke, open wedstrijd. In de 18de minuut leek Renders de 0-1 te scoren, maar zijn lob over doelman Bauhuis ging naast het doel. Hierna werd Bergeijk wat sterker en kreeg het ook enkele kansen. De beste kans was misschien wel voor Piet Michielse, maar hij schoot veel te wild. Hetzelfde overkwam aan de andere kant Joey Klaassen. Hij kreeg de bal op maat van Joey van Hoof, maar was niet beheerst genoeg.

"We hadden vóór de rust al op ruime voorsprong kunnen staan", baalde Klaassen na afloop. "Natuurlijk moet die strafschop er in en ook bij enkele andere kansen hadden we wat zorgvuldiger moeten zijn. En wat te denken van dat doelpunt van Bergeijk? Op het moment dat wij met een man meer komen staan, scoren zij de 1-0. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren!" Klaassen doelde op de treffer van Van Woerkum in de 60ste minuut. Hij klopte doelman Santema met een heerlijke lob. Net nadat zijn ploeggenoot Colin Bergmans met twee maal geel van het veld moest.

Blijdschap
Tivoli moest nu overschakelen naar een alles-of-niet-spelletje, want via de supporters op de tribune kregen de mannen van trainer Hans Bonnema te horen dat Woenselse Boys nog steeds met 1-2 achterstond tegen Riethoven. De beste kans was in de 72ste voor Bergeijk. Invaller Jari Kok stuitte op doelman Santema en in de rebound kreeg ook Van Woerkum de bal niet in het Tivoli-doel. Bonnema bracht Luc Verbeek als stormram, maar veel leverde dit niet op. In de 77de werd een treffer van Renders afgekeurd, vanwege buitenspel, en leek de middag uit te draaien op een zware teleurstelling voor Tivoli.
Tot in de 81ste minuut. Een doelpoging van Sammy Dirkx leek in schoonheid te sterven, maar via een carambole belandde de bal bij invaller Joeri Berende, die van dichtbij de 1-1 aantekende. De blijdschap bij Tivoli was groot en vol goede moed gingen de oranjezwarten op jacht naar de winnende treffer én het kampioenschap. Marcel van de Kamp, in de tweede helft in het veld gekomen voor Gijs Bonnema, was nog dichtbij de 1-2, maar het schot van de assistent-trainer ging net naast. Tivoli zette alles op alles, maar Bergeijk hield stand. "Volgende week dan maar", aldus Hans Bonnema" Tegenstander is dan ZSC, dat koploper is in de derde periode...
Opstellingen:

Bergeijk: 1. Daan Bauhaus, 2. Stijn Cuypers, 3. Jop van Veldhoven, 4. Ruud Willems, 5. Rik Daams, 6. Tom Box, 7. Koen van Woerkum (16. Danny Kouwenhoven), 8. Piet Michielse, 9. Robin Vinck (14. Jari Kok), 10. Colin Bergmans, 11. Lars Luijten (12. Nick Bronkhorst).

Tivoli: 88. Bas Santema, 3. Gijs Bonnema (14. Marcel van de Kamp), 5. René Lathouwers, 7. Joey Klaassen (4. Luc Verbeek), 9. Leroy Renders, 11. Sammy Dirkx, 12. Niels de Haas (10. Joeri Berende), 16. Joey van Hoof, 19. Niek Leatomu, 20. Luuc Bonnema, 21. Krijns Feskens.

 

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

25 mei 2018 om 11:27

Anil Badloe zegt:

Respect voor de mens, voor de bevlogenheid en de voorbeeldige carrière Noud ! Nog altijd aan de bitter lemon waarschijnlijk?


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

SV Tivoli verzuimt om kampioen te worden
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png