SPV - Nederwetten: 1-1

Er had meer in gezeten. (Door Louis Staals)

Ondanks een fel schijnende zon was de temperatuur niet hart verwarmend en de koude oostenwind zorgde voor koude tenen en natte neuzen. Maar de wedstrijd onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Kollenberg begon voor Nederwetten veel belovend. Al na een minuut gaf Mathijs Merks een prima voorzet op Toon van Rooij maar omdat hij met zijn minder favoriete linker been moest uithalen miste de bal de goede richting. Echter amper enkele minuten later nam hij een bal vanuit de lucht knap aan, kapte 2 SPV ers uit en legde de bal loepzuiver in de lange hoek 0-1  Een ongekende weelde voor de mannen van Trainer Henri Maas die zijn team de laatste wedstrijden steeds beter laat spelen. De eerste 10 minuten waren 100% voor Nederwetten maar daarna werd het allemaal een beetje slordiger en kreeg SPV wat meer grip op het spel. In de 25e minuut kreeg de spits van SPV een geweldige kans maar zijn pegel vloog net over het doel van doelman Jordy van den Boogaard die ook steeds beter gaat keepen de laatste weken. In de 30e minuut kwam SPV toch nog op gelijke hoogte toen een speler van hun in het 16 meter gebied onnodig werd neer gehaald. De penalty van SPV werd keihard in de linker hoek geschoten door Toon van Lierop  1-1 Dit was ook de ruststand.

De 2e helft  een zelfde beeld als in de eerste, op en neergaand spel en SPV zette iets meer druk maar de achterhoede gaf geen krimp. De hele wedstrijd hadden sommige spelers van SPV commentaar op de scheidsrechter en hij moest dan ook enkele gele kaarten trekken. In de 50e minuut zelfs een rode kaart aan een speler van SPV die het daar zelf helemaal naar gemaakt had. Tegen 10 man had Nederwetten steeds een mannetje over maar bijna elke opgezette aanval werd afgesloten met een slordige eindpass en zeker 4 of vijf kansen op een voorsprong werden hiermee gemist. Met kunst en vliegwerk kon Doelman Jordy van den Boogaard zelfs nog voorkomen dat SPV de punten in eigen huis hield. Hij redde prima op de lijn in de laatste minuut van de wedstrijd Het moet gezegd dat elke speler naar behoren hard heeft gewerkt, een prima inzet toonde en daarom konden de halfbevroren supporters met een goed gevoel richting Nederwetten vertrekken. Volgende week thuis tegen Boerdonk en dan zullen we  er weer allemaal staan om het vaandelteam van de Blauwwitten aan te moedigen.