SDO'39 - Woenselse Boys: 2-1

Een zwaluw maakt nog geen zomer

SDO’39 pakt een moeizame 2-1 overwinning op Woenselse Boys.

Op de eerste warme, zonnige zondag van april mocht pupil van de week Lola van Gestel, spelend in de JO8-2 bij SDO’39, laten zien hoe je een doelpunt maakt en de keeper het nakijken geeft.

Het eerste elftal van SDO’39 zou op deze reguliere competitiedag revanche kunnen nemen op het zure verlies een week eerder in de uitwedstrijd tegen Woenselse Boys. De ploeg van Niels Gevers heeft de punten hard nodig, na uit de afgelopen vier wedstrijden slechts een schamel puntje te hebben behaald. De thuiswedstrijd moest dus gewonnen worden om nog uitzicht te houden op een hogere klassering en weer het vertrouwen terug te krijgen. Zeker met het oog op de komende wedstrijd tegen HMVV uit buurdorp Hooge Mierde.

De openingsfase van de wedstrijd was voor SDO’39, dat in de eerste minuut al een kansje kreeg door een snelle aanval over links door Niels Heesakkers, maar enkel een corner was het resultaat. Frans Berger wist deze kleine mogelijkheid niet te verzilveren. Twee minuten later wederom een goed opgezette aanval van SDO’39, de voorzet ging richting de goed opgestelde Mike Gevers, maar die kreeg hulp van verdediger Dennis de Roo van Woenselse Boys, die op ongelukkige wijze zijn eigen doelman passeerde, stand 1-0. Het spelniveau was vooral van de thuisploeg na deze treffer niet bepaald goed meer te noemen. Woenselse Boys ging wat beter voetballen en werd steeds gevaarlijker. Na een grote gemiste kans door Eray Toprak in de 13e minuut, was het in de 16e minuut wel raak voor Woenselse Boys, wanneer Luc Geurts alle vrijheid heeft om de bal voorbij Menno Sanders in het net te schieten, 1-1. Toprak kreeg nog een grote kans op de 1-2, maar schoot de bal net voorlangs. Een schot van SDO-er Niels Heesakkers in de 36e minuut ging nog hoog over en Sidney Woensdregt schoot voor zijn team de bal recht op SDO-doelman Menno Sanders.

Na de rust golfde het spel redelijk op en neer. De thuisploeg speelde iets beter dan in de eerste helft, Woenselse Boys bleef echter een lastige tegenstander, maar grote kansen vielen er voor beide teams nog niet te noteren. Toch wist SDO’39 halverwege de tweede helft de uiteindelijk winnende treffer te scoren. Uit een ingooi vanaf de linker zijlijn kreeg Niels Heesakkers de bal en zijn schot ging diagonaal in de verre hoek, doelman Mike Heymans kansloos achterlatend. Woenselse Boys probeerde nog wat kansen te creëren, een gevaarlijk schot van Geert Vermeulen ging maar net over. De SDO-verdediging bleef in de slotfase alert reageren en zo kon de overwinning toch binnengesleept worden. Niet echt verdiend, maar wel een opsteker voor de komende derby tegen HMVV, donderdagavond 11 april. De goed leidende scheidsrechter Ijzerman gaf geel aan twee spelers van SDO’39, te weten Martijn Dijkstra en Simon Kruijssen.