SDO'39 - Waalre: 2-3 (I)

SDO verliest in blessuretijd tegen Waalre
De eerste helft was vrij gelijk opgaand. Thijs Spieringhs schoot na 5 minuten recht op de doelman van Waalre en even later schoot Niels Heesakkers een goede kans over. Bij Waalre was rechtsbuiten Kees Uijthoven een voortdurend gevaar voor de SDO verdediging en hij was het ook die na 20 minuten alleen op doelman Menno Sanders af ging en door deze licht getoucheerd werd. De goed leidende scheidsrechter de Bondt uit Best wees naar de stip en Uijthoven zelf zette de strafschop om 0-1. Waalre speelde toen goed, maar toch kon SDO na 30 minuten gelijk maken. Een hoekschop werd door Heesakkers prima terug gekopt en de voor het eerst, sinds lange tijd weer mee spelende Frans Berger, kopte de gelijkmaker binnen. Enkele minuten later ging Uijthoven op rechts weer door, maar in plaats van zelf op het doel af te gaan, besloot hij tot een voorzet die door de SDO verdediging weggewerkt kon worden. Een prachtige actie van Heesakkers bracht hem schuin vrij voor doelman Bouwmans, maar zijn schot miste de juiste richting. Kort voor de rust ging Ivar Brans op links door, maar hij schoot uit een moeilijke hoek net voorlangs. Ruststand dus 1-1.

Na de rust was het minder aantrekkelijk. Waalre was iets sterker en het was Joey Gang die een voorzet van rechts knap binnenschoot 1-2. Verder gebeurde er niet zo veel meer in de tweede helft, totdat de laatste 5 minuten aanbraken. Mike Gevers speelde zich in het zestienmetergebied knap vrij en schoot onder de doelman door de 2-2 binnen. SDO leek tevreden met dit gelijkspel, maar liet Waalre te veel komen. En men kreeg het deksel op de neus. Uijthoven schoot de 2-3 binnen en zodoende hield men toch geen punt aan deze wedstrijd over, wat men op basis van inzet verdiend had, maar speltechnisch gezien misschien wel niet.

Goede serie van Waalre krijgt wederom vervolg (verslag Waalre)

Waalre blijft op het winnende pad en stijgt naar de vierde plaats op de ranglijst. Na een moeilijke eerste helft waarbij SDO’39 een licht overwicht had trok Waalre de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. De ploeg toonde bovendien veerkracht toen SDO’39 in de 88e min de gelijkmaker produceerde waarna Waalre in blessuretijd alsnog de drie punten greep; 2-3.

De thuisclub kwam het beste uit de startblokken en doelman Lars Bouwmans moest al na drie minuten handelend optreden. SDO bleef Waalre bestoken met snelle aanvallen maar gaandeweg de eerste helft leverde dit weinig gevaar op. Waalre loerde daarbij op een kansje en in de 23e minuut brak Cees Uijthoven door en werd daarbij onreglementair gestopt binnen de zestien meter. De toegekende penalty werd door Cees Uijthoven onberispelijk ingeschoten. SDO’39 reageerde even ontdaan en Waalre kreeg via Cees Uijthoven en Ivar Brans kansen om de voorsprong uit te bouwen voordat SDO’39 plotseling de gelijkmaker produceerde . Na een hoekschop reageerde de Waalre achterhoede niet adequaat en kon Frans Berger de ploegen op gelijke hoogte brengen 1-1. Na dit doelpunt in de 32e min trachtte SDO’39 door te drukken echte de Waalre achterhoede had alles goed onder controle.

Na rust een Waalre dat de zaken energieker aanpakte en de wedstrijd naar zich toe trok. Nu was het SDO’39 die zich toelegde op counters en kwam het aanvalspel van de gasten. Na een vloeiende aanval kwam Waalre in de 52e minuut opnieuw op voorsprong toen Joey Gang een voorzet van René Hooijmans keurig afrondde 1-2. Waalre was nu heer en meester en kreeg diverse kansen op de beslissing in de wedstrijd. SDO’39 probeerde via de snelle buitenspelers Waalre in verlegenheid te brengen en in de 88e minuut lukte dit. Na een blessure behandeling van Wouter Bosman was de organisatie in de Waalre achterhoede even verdwenen waarvan Mike Gevers profiteerde en de ploegen weer op gelijke hoogte bracht, 2-2. Waalre reageerde als door een adder gebeten en zette aan voor een slotoffensief. SDO’39 werd vastgezet op de eigen helft en na enkele halve mogelijkheden kan Bart Cox voorzetten en diens voorzet kwam via René Hooijmans voor de voeten van Cees Uijthoven terecht die diep in blessuretijd de 2-3 binnenschoot.

Waalre blijft door deze overwinning in de top van het klassement om de 2e periodetitel. Hiervoor moeten nog enkele inhaalwedstrijden gespeeld worden die nog niet ingepland zijn. Na de carnaval begint de 3e periode met een thuiswedstrijd tegen HMVV.