SDO'39 - Nieuw Woensel: 2-1

Nieuw Woensel buigt pas in tweede helft.

SDO’39 doet met moeizame 2-1 overwinning goede zaken.

Gezien het verloop van de wedstrijd zou een gelijkspel een terechte uitslag zijn geweest. Toch kende deze zeer matige wedstrijd een winnaar, SDO’39 kon de drie punten laten bijschrijven en steeg hierdoor ook nog eens twee punten op de ranglijst.

Alweer moest de pupil van de week laten zien hoe je de keeper moet passeren en dat deed Ries Verhagen, uitkomend voor SDO’39 JO8-2, zeer bekwaam. Hij kon de bal in de verre hoek binnenschieten.

Het vervolg was van mindere kwaliteit. Toch was de eerste kans om aan de leiding te komen voor de thuisploeg. Een voorzet in de tweede minuut van Martijn Hellegers op Mike Gevers, zijn inzet gaat voorlangs het Nieuw Woensel-doel. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers was voor Mitchell Heesbeen, dit schot was een makkelijke prooi voor doelman Paul van Gompel. Vervolgens een poging van Martijn Hellegers, ditmaal verdwijnt de bal voorlangs het doel van Joey Smulders. Nadat Mitchel Kluijtmans de bal in het zijnet van het SDO-doel had geschoten, zorgde het voorbereidend werk van Mike Gevers ervoor dat in de 12e minuut de eerste treffer door Thijs Spieringhs te noteren viel, 1-0. De vreugde was van korte duur, binnen twee minuten stond het weer gelijk, door een gelukkige lob van Mitchell Heesbeen. Doelman van Gompel was niet op tijd terug om de bal nog voor de lat weg te tikken, stand daarom 1-1. Tot aan de rust waren er over en weer kansen, maar de grootste kans voor SDO’39 had Mike Gevers, hij schoot in de 35e minuut de bal op korte afstand voor een bijna leeg doel over de zijlijn. Voor Nieuw Woensel was het Patrick Rosier, die zijn schot van dichtbij door Van Gompel gestuit ziet worden. Ook Mike Gevers kreeg nog een mogelijkheid om voor de rust iets aan de stand te doen, alleen op de keeper afgaand schoot hij de bal tegen de goed uitgekomen doelman Smulders op. Op slag van rust nog een schot van Sergio Kawarmala, de bal rolt voorlangs het SDO-doel.

Na de rust verbeterde het spel niet veel, maar strijd was er genoeg, Beide teams kregen nog voldoende kansen. Gevers kwam al in de 46e minuut voor doelman Smulders, maar deze voorkwam een achterstand voor zijn team. In de 56e minuut een schot van Niels Heesakkers, maar Smulders kon de bal makkelijk pakken. Geel was er in deze fase van de wedstrijd voor Joey Saasen van Nieuw Woensel en Martijn Dijkstra van SDO’39. In de 67e minuut een schot van Mitchel Kluijtmans, Van Gompel werkte de bal knap uit de zestien. Drie minuten later een poging van Tim Nelemans, maar hij zag zijn bal over het SDO-doel gaan. In de tegenaanval hierop wist SDO’39 wel het net te raken. Tot ontzetting van de Nieuw Woensel-defensie. Op aangeven van Thijs Spieringhs wist Mike Gevers in de 71e minuut eindelijk zijn treffer te laten noteren, 2-1. Nieuw Woensel begon de bal in de SDO-verdediging te pompen, deze kon, mede door de onzorgvuldigheid van die lange trappen, de boel onder controle houden. Vooral Christiaan Paridaans speelde achterin vandaag een prima wedstrijd. Er waren nog twee noemenswaardige pogingen voor de ploeg van Marcel van de Kamp, Patrick Rosier schoot de bal nog op de lat en Tim Nelemans miste eveneens het doel.