SDO'39 - Hoogeloon: 1-5 (I)

SDO’39 hard onderuit tegen Hoogeloon

Een mooi doelpunt van pupil Sep van Hoof, spelend in de JO8-1, kon deze keer voor SDO’39 niet als inspiratie dienen voor de wedstrijd tegen de koploper in de vierde klasse-f Hoogeloon. Ondanks dat de ploeg van trainer Niels Gevers nog wel aan de leiding kwam, was het wat het voetbalspel betreft rap gedaan. Het werd een genadeloze afstraffing.

Al vanaf de eerste minuut veel druk op het SDO-doel, wat ook meteen een kans opleverde voor Sjoerd de Laat, zijn schot wordt voor de benedenhoek weggetikt door doelman Menno Sanders. Tom de Laat schiet de bal twee minuten later net naast en in de 6e min een vrije trap van Yannick Sol, waarbij de bal via de lat in de handen van doelman Menno Sanders komt. Een minuutje later een vrije trap voor SDO’39 die genomen wordt door Thijs Spieringhs, de bal gaat aan iedereen voorbij, ook aan doelman Twan Peters, en geheel onverwacht de 1-0 voorsprong voor SDO’39. Lang viel er niet te genieten van deze voorsprong, na een gemiste kans van Hans van der Heijden, valt in de 14e min de gelijkmaker uit een vrije trap van Yannick Sol, die de bal buiten bereik van de SDO-verdediging in de bovenhoek krult. Na nog wat gemiste kansen door de Hoogeloon spitsen, kan er met een 1-1 stand worden gerust.

Na de pauze brak het kwartiertje van Hans van der Heijden aan die zowel in de 49e als de 59e minuut het net wist te vinden. De 1-2 uit een corner en de 1-3 uit een goed opgezette aanval. Er werd hierna druk gewisseld bij SDO’39, Martijn Dijkstra en Niels Heesakkers kwamen in het veld voor respectievelijk Stijn Hellegers en Tuur Willems, maar ook zij konden het tij niet keren. In de 70e min weer een treffer voor Hoogeloon, ditmaal krijgt Niels Luyten alle tijd om de bal in de verre bovenhoek te krullen, 1-4. En vier minuten later zorgde Hans van der Heijden met zijn derde treffer van de middag voor de eindstand, 1-5. In de 83e en 87e min nog twee noemenswaardige mogelijkheden voor SDO’39, maar zowel jeugdspeler Gijs Huijbregts als Frans Berger kregen het evenmin voor elkaar om de pijn nog iets te verzachten.

Al met al een dik verdiende overwinning voor de ploeg van Nik Bierens, die nog maar een kleine stap verwijderd is van promotie met een goed voetballend elftal. SDO’39 kan in de komende wedstrijden, om te beginnen a.s. donderdag tegen De Raven, nog wat aan het puntentotaal werken, met toch nog kans op de 3e periode.

Hoogeloon overtuigend in Lage Mierde (verslag Hoogeloon)

Na een prima paasweekend was het zaak om ook tegen SDO'39 de punten binnen te slepen. Dit gebeurde met veel overtuiging en wilskracht. Tegen de verhouding in kwam Hoogeloon op achterstand, maar kwam daarna op gelijke hoogte. In de tweede helft domineerde de gasten op alle fronten en liepen vervolgens uit naar een 1-5 overwinning. Met dit resultaat zet Hoogeloon een grote stap naar het kampioenschap. Het moet wel heel gek lopen wil het nu nog mis gaan.

De gasten uit Hoogeloon begonnen erg sterk,en al binnen de 30 seconden had het raak moeten zijn. Niels Luyten had een paar meter voor het doel de bal voor het inschieten, maar doelman Sanders wist met het nodige geluk de bal nog te keren. In de derde minuut schoot Hans v/d Heijden maar net naast. Een harde vrije trap van Yannick Sol ging via de hand van de doelman tegen de lat en in de rebound vond Sjoerd de Laat doelman Sanders op zijn weg. De eerste de beste aanval van de thuisclub leverde tegen de verhouding in een doelpunt op. Uitblinker van SDO'39 Thijs Spierings krulde de bal fraai over de verdediging in de doelmond waar iedereen mis taste en de bal verdween tegen de touwen, 1-0. Hoogeloon ging niet bij de pakken neerzitten en met veel druk toog men ten aanval. Een prima schot van Hans v/d Heijden werd eerst nog gered, maar met ook wat geluk werd 't na een goed kwartier gelijk. Yannick Sol schoot uit een vrije trap de bal richting doel en ook nu taste iedereen mis. Halverwege de eerste helft moest doelman Peters handelend optreden en deed dat met verve. In de 35ste minuut kreeg Hans v/d Heijden de gelegenheid om uit te halen, maar raakte de bal niet goed en deze ging naast. Net voor rust schoot Tom Michielse nog in het zijnet.

Hoogeloon zette er na rust meteen de druk op en na vier minuten was het na de tweede hoekschop raak. Hans v/d Heijden kapte fraai de tegenstander uit en met een schot in de korte hoek liet hij de doelman kansloos. Binnen het kwartier was het wederom v/d Heijden die weer de verdediging het nakijken gaf en koel binnen schoot, 1-3. Deze zelfde speler schoot vervolgens ook nog tegen de buitenkant van de paal. Hoogeloon was heer en meester en speelde bij vlagen hogeschool voetbal. Als de wedstrijd al niet was beslist maakte Niels Luyten met een geweldig doelpunt in de kruising aan alle twijfel een einde,1-4. Het slotakkoord was echter voor Hans v/d Heijden die voor 1-5 zorgde en daarmee een zuivere hattrick op zijn naam kreeg. De thuisclub kreeg nog een kans, maar doelman Peters redde uitstekend. Ook na een mooie actie van Niek v/d Broek had er voor Hoogeloon nog meer ingezeten, maar Hoogeloon kan met vertrouwen uitkijken naar de confrontatie komende zondag thuis tegen Vessem. Een gelijkspel is voldoende om het kampioenschap binnen te halen.