SDO'39 - EMK: 3-2 (I)

SDO’39 pakt 3-2 overwinning op EMK. Lage Mierde ook komend seizoen in vierde klasse!

Na twee wedstrijden verloren te hebben, kon SDO’39 in een aardige wedstrijd tegen EMK de drie punten weer laten bijschrijven en in de stand over EMK heenstappen. Een eventuele 3e periodetitel is nog mogelijk, maar handhaving in de vierde klasse is voor het team van een gedreven trainer als geen ander, Niels Gevers, al een mooi resultaat. Ondanks dat de pupil van de week Mitchell van der Heijden de bal niet tegen het net maar tegen de paal schoot, was dit geen slecht voorteken en ging de overwinning uiteindelijk gezien het spel en de gecreëerde kansen terecht naar SDO’39. Tegenstander EMK gaf het echter niet cadeau.

Vrijwel vanaf het begin nam SDO’39 het initiatief en stond dat zo’n dertig minuten niet meer af. Een schot van Niels Heesakkers in de 5e min ging naast, maar in de 8e min kopte, uit een corner van Martijn Hellegers, Geert Coolen de 1-0 binnen. Twee minuten later een snelle counter van EMK, het schot van Simon Gurmu werd goed geblokt door Simon Kruijssen. Na een goed lopende aanval was het in de 18e min Martijn Hellegers, die de bal hard en zuiver in de touwen schoot en zijn team zo aan een 2-0 voorsprong hielp. Een minuut later weer een aanval van SDO’39, dit keer kon doelman Mitch van Gils de bal in twee instanties uit zijn doel houden. Ook in de 27e minuut een kans op het vergroten van de voorsprong, een pass van Thijs Spieringhs op Martijn Hellegers, zijn poging om de bal in het doel te plaatsen werd gepakt door doelman Van Gils. Kort hierna valt Spieringhs met een lichte blessure uit en komt routinier Ad van Gestel in het veld. Langzaam kwam EMK een kwartier voor rust beter in de wedstrijd en kon SDO’39 het niveau van het eerste half uur niet vasthouden. Met als gevolg dat Rick Slaats in de 35e min, zonder aangepakt te worden, vanaf de middellijn tussen wel vier of vijf man soleerde en zich de vrijheid creëerde om met een prima schot de aansluitingstreffer te scoren. Vijf minuten later een goede SDO-aanval, Ad van Gestel lanceerde Niels Heesakkers, hij schoot de bal uiteindelijk over. Ook nog een grote kans in de 41e min voor EMK, nu kon Geert Coolen de bal over de zijlijn werken, terwijl doelman Sanders al ver buiten de zestien was.

De tweede helft ging aanvankelijk gelijk op. Er waren kansen voor Frans Berger in de 49e en Martijn Hellegers in de 52e min, kreeg EMK een aantal kansen op de gelijkmaker. Na een drietal corners niet benut te hebben, kreeg Rick van den Bogaard de mogelijkheid om uit een vrije trap wat aan de stand te doen, doelman Sanders wist het harde schot te keren. Toch kwam de gelijkmaker een minuutje later, wanneer Bas Verberne uit een pass van Ilker Kiliç wel heel eenvoudig de bal in de touwen tikte. SDO’39 zette hierna alles op alles om de drie punten te pakken en dat lukte in de 63e min, wanneer een pass van Van Gestel op Martijn Hellegers door die laatste verzilverd werd. EMK probeerde nog wel wat te doen aan deze achterstand, maar de SDO-verdediging liet onder leiding van een sterk spelende Geert Coolen in het restant van de wedstrijd niets meer toe. In de slotminuten nog twee kansen voor Martijn Dijkstra, maar scoren deed hij niet meer. Eindstand 3-2.