SDO'39 - De Raven: 2-1

Zwaar bevochten overwinning van SDO’39 op De Raven.

Wanneer de pupil van de week, dit keer was het Thijs Bottram, spelend in SDO’39 JO8-2, zijn doelpuntje maakt, volgt er vaak een goed resultaat van het vaandelteam van SDO’39. Dan moet er op deze prachtige Tweede Paasdag wel weer gewonnen worden, ditmaal van De Raven, dat na de winterstop een snelle opmars beleefde en aansluiting wist te krijgen met de subtop. Bij een overwinning kan SDO’39 zich, ondanks de blessures binnen het team, toch proberen veilig te spelen. Maar de competitie zit vol verrassingen, dus niets is zeker tot de laatste wedstrijd is gespeeld.

Echt goed was het spel in de eerste helft van beide kanten niet. De openingsfase was voor De Raven, die enkele kansen creëerden. Al in de 3e minuut kwam Stef Wuyts oog in oog met SDO-doelman Menno Sanders, die een openingstreffer voor De Raven kon voorkomen. Ook Gijs Wuyts had na een soloactie in de 10e minuut een kans om zijn team aan een voorsprong te helpen. Meer dan een hoekschop leverde dit niet op. Pas na de drinkpauze wist SDO’39 tot enkele aanvallen te komen, maar verder dan een gemiste kans van Mike Gevers in de 34e minuut en een schot van Martijn Hellegers in de 43e minuut wat naast het doel van Melvin Rombouts ging, leverde het nog niet op. De Raven zetten kort voor rust nog even wat meer druk op de verdediging van SDO’39, met onder andere een goede voorzet van Stef Wuyts op Stijn Clemens, zijn harde schot ging over. Op slag van rust komt de thuisploeg toch nog aan de leiding. Uit een scherp geplaatste hoekschop van Stijn Hellegers, belandde de bal op het hoofd van de bij de eerste paal goed opgestelde Frank Swanen, die met een onhoudbare kopbal de 1-0 scoorde.

Na de rust ging SDO’39 flitsend van start. Het zocht meteen na de aftrap de aanval en het was Frans Berger, die met een hard schot de bal in het dak van het doel van de Raven deed belanden en zo een 2-0 voorsprong op het bord kon laten noteren. Enkele minuten later kreeg Berger geel voor een zuivere overtreding. In de 57e minuut een hard schot van Thijs Spieringhs, wat gestopt werd door Melvin Rombouts, wat eigenlijk de derde treffer had moeten zijn, gevolgd aan de andere kant van het veld door een goal van De Raven in de persoon van Huub Borrenberghs, die de 2-1 binnenschoot, als gevolg van onoplettendheid in de SDO-verdediging. Hierna volgden over en weer kansen. In de 63e minuut een corner voor de Raven genomen door Stijn Clemens, de daarop volgende kopbal van Sam van den Enden ging net over. In die fase van de wedstrijd was er ook nog geel voor Tuur Willems van SDO’39. In de 74e min. breekt Thijs Spieringhs uit over links en gaat in scoringspositie op doelman Rombouts van De Raven af, een corner is slechts het gevolg. Een gevaarlijke voorzet in de 78e min. gaf  Rob van Schijndel de kans op de gelijkmaker, SDO-verdediger Christiaan Paridaans reageerde alert en blokte het schot, met een hoekschop voor De Raven tot gevolg. Nog enkele kansen voor Mike Gevers van SDO’39 en Niels Peeters en Rob van Schijndel voor De Raven in de slotfase van de wedstrijd, maar doelpunten vielen er niet meer.