SDO'39 - RKDSV: 0-1

SDO'39 verliest van RKDSV en van zichzelf
Het warme weer was goed om te hebben, de wedstrijd daarentegen, daar werd niemand warm van. Misschien vanwege het geschreeuw, maar dat leverde ook geen hoge kwaliteit wol op. De gelukkige winnaar was RKDSV uit Diessen, die in een slechte wedstrijd, de drie punten enkel en alleen verdiende op basis van een fellere inzet, daar waar SDO'39 het vooral in de eerste helft liet afweten. Nadat Sara Maas als pupil van de week na enkele mooie passeerbewegingen probeerde de bal langs doelman Siem van Doormaal in het doel te schieten, was het de beurt aan SDO'39 en RKDSV om de degens te kruisen. De vorige twee ontmoetingen waren in het seizoen 2012/2013 en leverden beide ploegen elk drie punten op.
RKDSV opende feller en dat leidde al in de eerste twintig minuten tot enkele kansjes. Een vrije trap in de tweede minuut voor de bezoekers, maar het schot van Kevin van Oort draaide net voorlangs het SDO-doel. In de twaalfde minuut een schot van Tom Scheepens, maar de bal ging over de achterlijn. SDO'39 had geen antwoord op de fellere speelwijze van hun opponent. Na ruim een half uur een poging van Scheepens voor RKDSV, om de openingstreffer te maken, maar de ver voor zijn doel staande doelman Menno Sanders wist de bal toch nog te pakken. Twee goede acties vielen te noteren voor SDO'39, wanneer in de 32e en 33e minuut respectievelijk Niels Heesakkers en Thijs Spieringhs ver mochten komen, maar hun individuele acties zagen stranden nabij de achterlijn, vanwaar hun voorzetten niet konden worden verzilverd. Enkele minuten later nog een hoge voorzet van Bram van Gestel van RKDSV, waarbij de bal nog via de lat voor de voeten komt van Scheepens, maar zijn schot is een prooi voor Menno Sanders. Twee minuten voor rust een vrije trap voor de Diessenaren, na een overtreding van Martijn Hellegers, die daar terecht nog geel voor kreeg. Tijs Jansen en Raul Iselem nemen plaats achter de bal en het is Iselem. Die de bal om de muur in de touwen schiet, waarmee de ruststand meteen op 0-1 komt te staan.

Na de rust werd het een meer gelijk opgaande strijd, maar geen van beide teams weet reële kansen te creëren. De wedstrijd wordt van een zeer bedenkelijk niveau. SDO'39 probeerde nog wel voetballend de wedstrijd een ander aanzien te geven, maar de verdediging van RKDSV liet niets meer toe en met lange ballen naar voren voorkwamen de bezoekers, dat de thuisploeg nog gevaarlijk kon worden. Ook de wissels aan beide zijde leverde geen verbetering in het wedstrijdbeeld en het spelniveau op. Geel was er in de tweede helft nog voor Melvin Timmermans en Lars van Doormaal van RKDSV. Eindstand 0-1 en een wedstrijd om snel te vergeten.