logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

26 mei 2019 | 1e klasse C

SC 'Zand - Oirschot Vooruit: 4-0


Deel dit bericht:


Het is helaas niet gelukt voor Oirschot Vooruit om de nacompetitie te ontlopen waardoor handhaving in de 1e klasse nog altijd niet zeker is. In Tilburg gingen de mannen van Piet Drijvers met een kater en een 4-0 nederlaag het veld af, bovendien wist concurrent Brabantia uit bij Nemelaer met 0-2 te winnen zodat zij de dans ontspringen.

Oirschot Vooruit moest sowieso zelf winnen van ’t Zand om überhaupt nog een kans te maken op rechtstreekse handhaving. Het team straalde echter niet uit dat het hier vol voor wilde gaan. Het begon nog wel met een licht overwicht in het eerste kwartier maar verder dan een schot op doel van Joris Swaanen kwam het niet. In de 18e minuut kreeg ’t Zand een vrije trap op zo’n 18 meter van het doel van Oirschot Vooruit. Zoals zo vaak dit seizoen was het ook dit keer weer raak en stond het 1-0 voor de gastheren. Enkele minuten later had Oirschot Vooruit meteen gelijk kunnen, of misschien wel moeten, komen via Fons Meeuwis. Hij ging alleen af op de keeper maar wist dit buitenkansje niet te verzilveren. De hieruit volgende corner werd rakelings over gekopt door Koos Gloudemans, dus bleef de stand 1-0. De mannen van trainer Piet Drijvers probeerden het wel maar het zat ze niet mee in de afronding vandaag. Op slag van rust werd er bovendien niet scherp verdedigd waardoor een speler van ’t Zand vrije doortocht kreeg over de as van het veld. Zijn schot ging erin en Oirschot Vooruit stond erbij en keek ernaar, 2-0. Vlak voor rust was er nog een scrimmage voor het doel van ’t Zand waarbij Bram Meeuwis van heel dichtbij de bal voor het inschieten had. Op onverklaarbare wijze vloog de bal echter over het Tilburgse doel in plaats van erin. Ruststand 2-0.

Na rust verwachtte het Oirschot Vooruit publiek een fel en afjagend team dat voor haar laatste kans vocht. Joris Swaanen had meteen na rust de 2-1 op zijn schoen maar ook hij strandde op de keeper van ’t Zand. Even later nog een grote kans voor hem maar het schot ging dit keer huizenhoog over. Het tempo en de overtuiging zakte steeds verder weg bij Oirschot Vooruit en ’t Zand kon steeds makkelijk voetballen met een 2-0 voorsprong. Er werd veel en slordig balverlies geleden bij de groen-witten en het team leek wel verlamd te zijn. Wederom uit een stilstaande situatie, dit keer een corner, wist ’t Zand te scoren met het hoofd en zag het er achterin niet goed uit, 3-0 dus. De kopjes gingen steeds meer hangen en het geloof in een goede afloop was verdwenen. ’t Zand wist zelfs nog de 4-0 te maken via een prachtige actie van een van de spitsen met dito afronding. Keeper Menno Kuulkers was dit keer kansloos.

Na jaren van succes nu voor het eerst een moeilijke situatie voor deze groep. De nacompetitie zal volgende week al van start gaan en om handhaving te bewerkstelligen zal er de komende weken 3 keer achter elkaar gewonnen moeten worden, zowaar een hele kluif. Bij een nederlaag is het meteen over en uit en degradeert Oirschot Vooruit naar de 2e klasse.

Hopelijk komt het niet zover en kan het nog omgebogen worden.

 

Heel veel succes de komende wedstrijd(en)!

 

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png