Rood Wit V troeft matig FC Eindhoven af op efficiency

'Ja sorry hoor. Dat ik er maar twee heb gemaakt'. De lach van Gideon Pieschel is veelzeggend. De aanvaller van Rood Wit V. was zondagmiddag nauwelijks af te stoppen door de verdedigers van FC Eindhoven/av en bekroonde zijn sterke optreden met twee doelpunten. Dit hadden er inderdaad meer kunnen zijn, maar de blauwwitten werden enigszins gespaard. 'Mijn moeder is op vakantie en ik had haar gezegd dat er drie zou maken. Vandaar dat ik me verontschuldigde tegen een bekende. Haha!'

Rood Wit won met 2-0 en dit was volkomen verdiend. Vond ook trainer Robbert Verhoeven. 'Na de rust hebben we niks meer weggegeven en moeten we via Jan van Hout eigenlijk nog twee keer scoren. Verdedigend stond het gewoon goed en het is een weelde dat we Jan nu konden laten invallen, na een blessure. Vorig seizoen moesten we hem vaak opstellen, ook als hij niet helemaal fit was. Hij is sinds donderdag weer voluit aan het trainen en het ontbrak hem nog wat aan scherpte. Je ziet echter dat jij met zijn snelheid en inzet heel belangrijk kan zijn voor onze ploeg. Natuurlijk zijn er nog verbeterpuntjes, maar met de derby's tegen Marvilde en RKVVO op het programma, is dit een mooie opsteker.'

Een stukje verderop stond zijn collega Eric van de Palen van FC Eindhoven/av te balen. 'Het was bijzonder matig wat we hebben laten zien. We kunnen écht veel beter. Waar het aan ligt? Ik weet het niet. We speelden niet als team en hadden veel te veel balverlies. En als je dan ook nog eens de doelpunten zowat weggeeft, wordt het moeilijk. Hopelijk is Bas de Haas weer snel fit, zodat er weer iemand op het veld staat, die de lijnen uitzet en de jongens op scherp kan zetten. Al moet ik ook meteen zeggen dat zijn vervanger Gino de Wijs het niet slecht deed. We brachten echter als elftal veel te weinig.'
Onzichtbaar
En daarmee sloeg Van de Palen de spijker op zijn kop. De Wijs, samen met Carsley Mathilda en Jordi van Meurs de voorste lijn van FC Eindhoven vormend, probeerde het wel, maar kon zich niet onderscheiden. Mathilda was nagenoeg onzichtbaar en de enige die zich nog enigszins liet zien, was Van Meurs. Hij was in de eerste helft diverse malen gevaarlijk, maar zijn medespelers deden veel te weinig zijn voorzetten. Na rust zakte ook Van Meurs ver weg en konden de bezoekers geen vuist meer maken. Aan de andere kant had Rood Wit de kans om de voorsprong verder uit te bouwen, maar Jan van Hout, Mark van Doorn en Gideon Pieschel verzuimden doeltreffend af te ronden.
FC Eindhoven opende sterk in de eerste helft, maar kreeg na acht minuten al het deksel op de neus. Pieschel dwong doelman Cas Peters tot een prima redding en de aanval leek voorbij. De Eindhovense verdediging stond echter behoorlijk te stuntelen en dit bood Pieschel een tweede mogelijkheid. Hiervan maakte hij dankbaar gebruik: 1-0. Nauwelijks vier minuten leef FC Eindhoven langszij te komen, maar een knap schot van Stanley Verbeek ging via een verdediger van Rood Wit rakelings over het doel. In de 28ste minuut was er de volgende kans voor de blauwwitten, maar Verbeek stuitte op doelman Mark Smulders, die in tweede instantie ook redde op een inzet van Van Meurs.
Mild
Waar FC Eindhoven duidelijk op jacht was naar de gelijkmaker, viel de treffer aan de andere zijde. Pieschel draaide zich behendig vrij van zijn directe tegenstander en knalde de bal van pakweg 25 meter fraai in de uiterste hoek. Peters was kansloos. De bezoekers waren even de weg kwijt en leken in de 33ste minuut met tien man te komen staan. Peters kwam uit zijn doel, ging voor de bal, maar raakte ook Pieschel die op weg was naar 3-0. Scheidsrechter Spijkers dacht lang na en was uiteindelijk mild voor de goalie van FC Eindhoven. Hij kreeg geel. De ploeg van trainer Van de Palen was hierna ook te lief voor de tegenstander en maakte eigenlijk nooit écht aanspraak op een beter resultaat...

Rood Wit V.: 1. Mark Smulders, 2. Robert Bettgens, 3. Jim van Beek, 5. Michael Damman, 6. Batuhan Gunuc, 7. Mitchel Kluijtmans (9. Jan van Hout), 8. Mark van Doorn, 10. Gideon Pieschel (15. Douwe Veenstra), 13. Stef Schellekens, 16. Davy Brugman, 17. Sten Verhoeven.

FC Eindhoven/av: 1. Cas Peters, 2. Stephanus Reker, 5. Ferd Pasaribu (3. Mick Schoonheijm), 6. Richard Looijmans (14. Samir Belhadj), 7. Jordi van Meurs, 9. Stanley Verbeek, 10. Michel Leon-Payo, 11. Nick van de Berk, 12. Gino de Wijs, 18. Carsley Mathilda, 20. Berr Gibbes.