logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

3 april 2019 | - Wedstrijd van de week 

Realistisch De Valk investeert in talent, presteren en plezier


Deel dit bericht:


De Valk-Geldrop in de eerste klasse D is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Brahim Youssef, jeugdcoördinator van De Valk, en Bart Broeren, bij de Valkenswaardse club onder meer betrokken bij voetbalzaken.


De Valk, dat op 30 april haar 110-jarig bestaan viert, kent een prachtige historie. Vol met kampioenschappen, promoties en jubilea. Zo kon bijvoorbeeld bij het honderdjarig bestaan in 2009 het kampioenschap worden gevierd van zowel het eerste als tweede elftal. Na diverse jaren in de hoofdklasse, degradeerde De Valk in 2015 terug naar de eerste klasse. Momenteel strijdt het team van trainer Ruud van der Rijt tegen degradatie.

Natuurlijk wil elke sportman op een zo hoog mogelijk niveau acteren, maar bij De Valk zijn ze realistisch genoeg om verder te kijken. Met het nieuwe beleid (geen betalingen meer, red.) is de club bezig om alle zaken weer op een gezonde manier op de rails te krijgen. De focus is meer dan ooit gericht op de jeugdopleiding. Daarnaast is het sportpark en de kantine opgeknapt en staat er een sterk fundament voor de toekomst. Komend seizoen is oud-prof Harjan de Wit de nieuwe hoofdtrainer en is Brahim Youssef verantwoordelijk voor de technische aspecten binnen de  jeugdopleiding. Met Marco Verhoeven, die twee jaar geleden terugkeerde als bestuurslid technische zaken, heeft De Valk een echte clubman met veel kennis in huis.

Accres HR | Payroll is de hoofdsponsor, die financieel het een en ander mogelijk maakt. “Frans (van Gerven, eigenaar/directeur van Accres, red.) heeft een écht Valk-hart en ziet dat deze vereniging de goede weg is ingeslagen”, oordeelt Youssef. “Toen ze mij vorig jaar benaderde voor het tweede elftal, heb ik toch wel even moeten nadenken. Ik kende De Valk van mijn tijd dat ik assistent was van Paul van der Palen, maar toen werd er nog volop betaald. Nu staat er een hele andere organisatie, met mensen die het beste met De Valk voorhebben en heel realistisch te werk gaan. Ik voelde me hier meteen welkom en heb het prima naar mijn zin.”

Knokken
De keuze om niet meer te betalen, kan tot gevolg hebben dat dat De Valk wellicht – tijdelijk – een stapje terug moet doen. Broeren: “De laatste twee seizoenen is het gelukt om aan het einde van het seizoen klassenbehoud veilig te stellen. Ook nu wordt het nog bijzonder spannend en de selectie blijft knokken. Hulde daarvoor! Als het nu eens even meezit en een aantal uitslagen valt goed uit, dan kunnen we zomaar voor een verrassing zorgen. Maar als het onverhoopt toch tweede klasse wordt, gaan we vol goede moed verder op de ingeslagen weg.”

De Valk investeert in talent en presteren, maar ook in plezier. Broeren: “We zetten ten bate van de doorstroom in op de talenten uit onder meer JO19-1, het tweede en JO23. Maar we geven ook de nodige aandacht aan de spelers en speelsters die minder prestatief zijn ingesteld. Die zijn bij De Valk net zo belangrijk!” Youssef valt hem bij: “De volgende stap is om onze jeugdtrainers verder te ontwikkelen en onder meer op cursus te sturen. Ik ben vooral een opleidingstrainer, wiens taak het is om talenten voor te bereiden op een plek in de selectie. Overigens, als wij praten over ‘jeugd’ hebben we het over ‘alles onder 23 jaar’. Voetballend en qua mentaliteit zit het bij de meeste jongens wel goed. Het gaat vaak om details. Denk aan het werken aan je linkerbeen, beter leren koppen of positie kiezen. Het individueel begeleiden is bij de meeste clubs nog een ondergeschoven kindje.”

Kansje
Goede berichten dus vanaf ’t Valkennest, waar komende zondag Geldrop op bezoek komt. De ploeg van trainer Pierre van den Eeden doet nog volop mee voor promotie naar de hoofdklasse, terwijl De Valk vecht voor haar laatste kansen om zich te handhaven in de eerste klasse. “Ik denk zeker dat het mogelijk is om Geldrop te verslaan”, zegt trainer Ruud van der Rijt. “Tegen SV Venray wonnen we meer dan terecht en met Josemar Makiavala hebben we écht een kwaliteitsimpuls gekregen. Als we zondag winnen, kunnen we rechtstreekse degradatie nog ontlopen, want onze concurrenten (Bekkersveld en Schaesberg, red.) krijgen nog enkele zware tegenstanders.”

Het zou voor Van der Rijt, die na dit seizoen vertrekt bij De Valk, een mooi afscheidscadeau zijn. Overigens heeft hij nog geen nieuwe club. De assistent-trainer van TOP Oss laat weten dat er verder ook niks speelt. “Ik heb tot nu toe twee gesprekken gehad, maar jammer genoeg kozen ze voor een ander.” Van der Rijt wordt gezien als een jonge, uitstekende trainer, maar veel – interessante – clubs zijn al voorzien of kozen voor een ervaren collega.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Realistisch De Valk investeert in talent, presteren en plezier
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png