logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

22 maart 2019 | Nieuws

Reünie leden en oud-leden De Valk 110 jaar


Deel dit bericht:


Op dinsdag 30 april is iedereen die ooit bij De Valk heeft gespeeld of lid is geweest van harte welkom op sportpark 't Valkennest. Die dag bestaat de Valkenswaardse voetbalvereniging precies 110 jaar en daarom is er spontaan een oproep gedaan voor een heuse reünie voor (oud)leden.

De Valk is de oudste, nog bestaande voetbalclub in de regio Eindhoven/Kempenland en kent een zeer rijke en roemruchte historie. Absoluut hoogtepunt is uiteraard het algeheel amateurkampioenschap in 1963. Een van de spelers die er toen bij pas, is Willy Jobse. Hij is op 30 april zeker van de partij. Samen met mede-organisator en clubhistoricus Christ van den Besselaar. "Die dag wordt ook de gouden ledendag gehouden bij De Valk. Dan worden de jubilarissen (50, 60 of 70 jaar lid) gehuldigd. Ter gelegenheid van dit - overigens niet officiële - jubileum worden ook nog extra activiteiten georganiseerd rond het Pinkstertoernooi van De Valk op 8, 9 en 10 juni. En nu dus ook een reünie, waarvoor het idee pas kort geleden is ontstaan."

De organisatoren realiseren zich dat de voorbereidingstijd erg kort is, maar hopen toch op een 'redelijke opkomst'. Daarom nodigen zij via de diverse media (naast het Valkenswaards Weekblad, ook het Eindhovens Dagblad en de populaire website amateurvoetbaleindhoven.nl, red.) iedereen uit, die ooit bij De Valk gespeeld heeft, om naar 't Valkennest te komen. Vanaf 19.00 uur. Christ: "Iedereen, die nog personen kent met een Valk-verleden wordt gevraagd hen te attenderen op de reünie. Het is niet nodig zich tevoren aan te melden." Een van die 'hulptroepen' is Willy: "Het valt niet mee om iedereen die ik ken uit 'mijn' tijd te bereiken, maar via-via lukt het heel aardig. En de mensen die ik heb gesproken, reageerden over het algemeen enthousiast."

Willy en Christ hebben overigens niet de illusie dat iedereen die ze benaderen, ook daadwerkelijk komt. Willy: "Ik wil graag mijn oude ploeggenoot Tinus Maas weer eens spreken. Dat lijkt me hartstikke leuk. Maar ook andere spelers uit die tijd en oud-trainers en - bestuursleden hoop ik de hand te kunnen schudden. Ben benieuwd of ik iedereen nog herken. Tja, en sommige jongens zijn uitgewaaierd naar het buitenland of inmiddels overleden. Ik heb net met Christ de foto van het kampioenselftal uit 1963 bekeken en er zijn ons jammer genoeg al een stuk of zes spelers ontvallen." Christ valt hem bij: "Even voor de duidelijkheid: "Iedereen is welkom! Of je nu in het eerste of het achtste heb gespeeld. En alleen in de jeugd of bij de dames."

Het is mooi om te horen hoe Willy en Christ herinneringen ophalen. "Iedereen die hier heeft gespeeld , is daar trots op", zegt Christ. Willy: "Eens een Valkman, altijd een Valkman! Als je mensen in het land spreekt - bijvoorbeeld in Vlissingen - dan wordt nog steeds met respect over onze club gesproken. Ook na 110 jaar. Met veel jongens is het contact enigszins verwaterd, Hopelijk zie ik ze 30 april terug..."


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png