RKSV Heeze verliest bekerfinale na strafschoppen

RKSV Heeze greep zaterdagmiddag net naast de KNVB Beker. Op het terrein van VV Haarsteeg in Vlijmen moest het vaandelteam het opnemen tegen VV Sliedrecht. In een meeslepende finale tegen de ploeg uit Zuid-Holland speelde de harde wind een belangrijke rol. Het was lastig voetballen.

Strafschoppen moesten zaterdag een beslissing forceren bij de bekerstrijd in district Zuid 1. Eersteklassers vv Sliedracht  en RKSV Heeze maakten er namelijk een spannende finale van, die na negentig minuten voetbal en een half uur verlenging nog niet beslist was (2-2).

Op het terrein van vv Haarsteeg in Vlijmen leek Sliedrecht op rozen te zitten nadat  Sjoerd van der Waal en Dennis Verhoef al na twintig minuten voor een 2-0 voorsprong zorgden. Maar door twee goals van Ivo Moerenhout realiseerde RKSV Heeze nog voor rust een razendsnelle comeback. In de tweede helft en de noodzakelijke verlenging wisten beide ploegen niet meer te scoren, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Sliedrecht miste de eerste strafschop en dus was er een sprankje hoop maar de spanning bleek te groot. Uiteindelijk deed Sliedrecht dit beter dan Heeze (4-3), waardoor de ploeg uit het baggerdorp voor het eerst in de historie van de club de KNVB-beker op haar naam schreef. Toch kijkt RKSV Heeze zeer tevreden terug op een meer dan geweldig seizoen. Verliezend finalist in de beker en zesde in het eindklassement van de eerste klasse.