logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

27 mei 2018 | - Wedstrijd van de week 

Heeze krijgt titel niet cadeau van Rood Wit V.


Deel dit bericht:


Na een 3-2 overwinning tegen Rood Wit V is RKSV Heeze kampioen geworden in de 2e klasse F.

Heeze is zondag kampioen geworden in de tweede klasse F. De ploeg van scheidend trainer Noud van Buul was met 3-2 te sterk voor Rood Wit V. en werd daarmee onbereikbaar voor concurrent EFC. De roodgroenen, waar ook routinier Ad Snoeijen afscheid nam en een zeer verdiende applauswissel kreeg, hadden de nodige problemen met de tegenstander, maar wonnen uiteindelijk verdiend.
De aanvoerder van Heeze was na afloop dolblij. "Ik had op een gegeven moment écht het idee dat Rood Wit per se gelijk wilde maken. Natuurlijk hun goed recht, maar we moesten we wel degelijk nog een tandje bijzetten en kregen het absoluut niet cadeau." Op de achtergrond vroeg een ploeggenoot quasi nonchalant of iemand wist wat de uitslag bij EFC-SC Irene was. Natuurlijk totaal niet interessant meer, want Heeze won zelf, maar daarmee werden nogmaals vraagtekens gezet bij de eerder winst van de Eerselnaren tegen Beerse Boys (4-5, na een 4-0 achterstand, red.).

Van Buul: "We hebben het nu zelf afgemaakt, dus het maakt helemaal niet meer uit. Het is een prachtig kampioenschap en het resultaat van het collectief. Voor mij persoonlijk is het een fantastisch slot van een mooie trainersloopbaan.
Met kampioenschappen en promoties bij onder meer Reusel Sport, Rood Wit '67, Rood Wit V., De Valk en DBS. Deze titel past hier perfect in. Na de eerste paar wedstrijden werd door sommige mensen getwijfeld of Heeze zich wel kon handhaven in de tweede klasse en nu spelen we volgend seizoen een niveautje hoger! Schitterend toch!"

Voor de 68-jarige nestor van het regionale trainerskorps zit het karwei er op. Alhoewel... "Ik laat mijn licentie nog wel verlengen, maar nu is even mijn gezondheid het allerbelangrijkste. Als dan straks blijkt dat ik weer helemaal in orde ben en ik heb er nog goesting in, dan sluit ik niet helemaal uit dat ik nog ergens aan de gang ga." Zijn snor krult van plezier en geamuseerd ziet Van Buul dat zijn spelers en zijn technische staf samen met de supporters uit hun dak gaan. Snoeijen: "We hebben het met z'n allen gedaan. Ik ben hartstikke blij dat ik vandaag van waarde heb kunnen zijn. De laatste keer."

Blijdschap
Snoeijen, die in de 90ste minuut een publiekswissel kreeg en door zijn zoontje en dochtertje van het veld werd begeleid, wordt volgend seizoen assistent-trainer van de nieuwe hoofdtrainer Marius Methorst. Hij maakte zondag op prachtige wijze de 2-1. In de 49ste minuut zet hij zijn kalende hoofd tegen de bal en liet doelman Jeffrey Kleine Deters kansloos. De blijdschap bij Heeze was enorm, zeker nadat Gijs Moerenhout, op aangeven van broer Ivo, in de 58ste minuut de 3-1 binnen werkte. De thuisclub dacht de buit binnen te hebben en Rood Wit V. leek geslagen.
De formatie van trainer Robbert Verhoeven kroop enkele malen door het oog van de naald en het was haast een wonder dat de marge na zeventig minuten nog steeds twee was. Rood Wit V. kreeg toen een strafschop, nadat Gideon Pieschel door Snoeijen onderuit was gehaald. Vanaf elf meter bracht Pieschel de spanning terig in de wedstrijd. De Veldhovenaren gingen op jacht naar de gelijkmaker en het werd billenknijpen voor de Heeze-supporters. In de 77ste minuut had doelman Vincent Jansen een belangrijke redding op een inzet van Jan van Hout. Hij hield hiermee zijn ploeg overeind.

Heft
Jansen werd hiermee de held van Heeze, want hierna drong Rood Wit nog wel aan, maar echte doelkansen waren er niet meer. Hoe anders in de eerste helft, toen beide ploegen enkele goede mogelijkheden kregen. Na een sterk begin van Rood Wit, nam Heeze het heft in handen en was via Ad Snoeijen, Ivo Moerenhout (2x)en Gijs Moerenhout 2x) en dicht bij de openingstreffer. De twee laatste vonden niet alleen een uitstekend reagerende Kleine Deters op hun weg, maar raakten ook allemaal de paal. In de 32ste minuut werd het eindelijk 1-0. De Rood Wit-doelman redde weer op een schot van Koen van Lierop, maar in de rebound moest hij zich gewonnen geven. Ivo Moerenhout gaf het laatste tikje.
Waar vrijwel ieder verwachtte dat de thuisclub zou doordrukken, kwam Rood Wit zeven minuten later brutaal langszij. Pieschel, de gevaarlijkste man aan Veldhovense zijde, zette zijn directe tegenstander opzij en schoof de bal voorbij Jansen: 1-1. En het had zomaar erger kunnen worden voor Heeze, als Van Hout de grote kans in de 43ste minuut wél had benut. De lange spits stuitte echter op de uitkomende Jansen. Het zou niet voor het laatst zijn dat de doelman zijn waarde voor de formatie van Noud van Buul bewees. De grijze oefenmeester streek eens door zijn haar: "Wat een feest, wat mooi!"

Opstellingen:

Heeze: 19. Vincent Jansen, 3. Marcel Kox, 4. Tom Kriekaert, 5. Lars van Dooren, 7. Ad Snoeijen (12. Steven van Dijk), 8. Jeroen van Seggelen, 11. Ivo Moerenhout (16. Michael Deelen), 14. Koen van Lierop, 15. Mark Claassen, 17. Jorg van Galen (10. Tom Derkx), 18. Gijs Moerenhout.

Rood Wit V.: 1. Jeffrey Kleine Deters, 3. Jim van Beek, 4. Jordy Maes, 5. Michael Damman (14. Rick Heeren), 6. Batuhan Gunuc, 7. Mike Meulenbroek (18. Kay Straatman), 8. Mark van Doorn, 9. Jan van Hout, 10. Gideon Pieschel, 13. Stef Schellekens, 15. Douwe Veenstra (17. Jari Maas). 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

28 mei 2018 om 14:26

Frans Verbeek zegt:

Man,man,man.....Noud wat een prestatie van formaat en dat al jaren lang, geniet ervan !!


28 mei 2018 om 0:24

supporter zegt:

geweldige prestatie van een toptrainer met de zoveelste club kampioen worden! Niet te geloven! Felicitaties aan iedereen die hier aan bij gedragen heeft


27 mei 2018 om 21:13

William Hoeymans zegt:

Spelers van Heeze en natuurlijk de technische staf onder leiding van Noud van Buul van harte gefeliciteerd met het mooie kampioenschap in de 2de klasse. Afz: William Hoeymans


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Heeze krijgt titel niet cadeau van Rood Wit V.
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png