RKSV Heeze heeft even aan het kampioenschap mogen ruiken

Zelden zal er na afloop van een wedstrijd zoveel gesproken worden over een andere wedstrijd als vandaag. Op Sportpark De Klep in Middelbeers leek het ultieme droomscenario voor RKSV Heeze in de maak bij rust. Beerse Boys stond met 4-0 voor tegen EFC. De club uit Eersel leek zijn kampioenskansen definitief om zeep te hebben geholpen. Dus dacht men bij Heeze naarmate de tweede helft vorderde zich voorzichtig op te kunnen maken voor een feestje. De ploeg van Noud van Buul kwam namelijk in de tweede helft op voorsprong en zo leek de beslissing in de Tweede klasse F in de maak. Echter voltrok zich een mirakel voor EFC en dat wist een achterstand om te buigen naar een 4-5 overwinning.

Vol vertrouwen
Het kampioenschap zat er dan op bezoek bij Wilhelmina Boys nog niet in, toch heeft Van Buul het volste vertrouwen in zijn ploeg. "We hebben vandaag veel kansen gecreëerd. We hadden er misschien nog wel meer moeten maken dan de drie die we nu hebben. Maar we hebben het volgende week tegen Rood-Wit Veldhoven in ieder geval in eigen hand. En dat maakt mij nu niet nerveuzer," vertelt de coach die aan zijn laatste weken in dienst van RKSV Heeze bezig is. In de eerste helft had zijn ploeg nog niet gescoord en kwam het beste nieuws ook van een ander voetbalveld in de regio. "Natuurlijk kregen wij in de rust de stand mee. En als het zo was gebleven hadden we er vandaag al kunnen zijn. Maar wij hebben in ieder geval gedaan wat we moesten doen."
Heeze was de ploeg die het spel bepaalde op bezoek bij Wilhelmina Boys. Gezien de rangschikking is dat niet vreemd aangezien Wilhelmina Boys vecht tegen degradatie en Heeze zich bezighoudt met de titelstrijd. Toch hielden de gastheren zich kranig staande. De ploeg van interim-trainer Tom Franse trok zich ver terug op de eigen helft en probeerde op de tegenaanval voor gevaar te zorgen. Maar ondanks wat mogelijkheden voor zowel de Bestse ploeg als Heeze gingen beide teams bij rust de kleedkamers met een 0-0 tussenstand opzoeken.

Zware dobber
Na de rust nam Heeze wel afstand van Wilhelmina Boys. Een doelpunt van Ivo Moerenhout, een benutte strafschop van Ad Snoeijen en een eigen doelpunt van Wilhelmina Boys nam de druk om te winnen bij Heeze weg. De blikken van de aanwezige toeschouwers gingen vooral richting de telefoons om te weten hoe de standen op de andere sportvelden waren. Want waar Heeze vooral oog had voor EFC, wilden de thuissupporters weten hoe SV Blerick het in eigen huis deed tegen NWC uit Asten. Bij een goed resultaat van NWC zou Wilhelmina Boys het lot om de nacompetitie te gaan spelen weer in eigen hand hebben. En dat goede resultaat leek ook onderweg toen NWC op voorsprong kwam bij Blerick.
Maar vlak voor het sluiten van de boeken viel ook daar een doelpunt waar de thuisploeg ongetwijfeld niet gelukkig mee zal zijn. Blerick maakte een late gelijkmaker en springt daardoor over ploeg uit Best heen die nu de laatste plaats bezet. Aanvoerder Bart Meeske beseft dat het een lastig verhaal gaat worden volgende week zondag. "Het is de laatste strohalm voor ons om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Ook vandaag doen we lange tijd weer leuk mee, maar komen we op een bepaald moment gewoon tekort. We hebben veel kwaliteit ingeleverd ten opzichte van het vorige seizoen en dat breekt ons nu op. We zullen zondag in ieder geval er alles aan doen om te winnen op bezoek bij NWC en dan hopen dat Blerick bij Sparta'18 geen goed resultaat gaat behalen."
Opstellingen

Wilhelmina Boys: 1. Tom Molenberg, 2. Max Lodewijks, 3. Scott Smit (11. Joey van de Zanden), 4. Lars Kuys, 5. Bart Meeske, 6. John Termeer, 7. Yoran Bouwmans (14. Robbie Baeten), 8. Stef Vervloet, 9. Maron Heersmink, 10. Mark de Wit, 20. Ossy Azeuini (12. Remco Verspaget)

RKSV Heeze:  1. Vincent Jansen, 4. Tom Krieckaert, 5. Lars van Dooren, 7. Ad Snoeijen (12. Steven van Dijk), 8. Jeroen van Soggelen, 10. Tom Derkx, 11. Ivo Moerenhout, 14. Koen van Lierop, 15. Mark Claassen, 17. Jorg van Galen (16. Michael Deelen), 18. Gijs Moerenhout.