RKDSV - Waalre: 3-1

Effectief RKDSV wint van concurrent vv Waalre.
Na een 2x een 1-1 gelijk spel in de tweeluik tegen vv Vessem, stond afgelopen zondag de eerste wedstrijd van wederom een tweeluik op het programma. Deze keer kwam nummer 4 van de ranglijst Waalre op bezoek. Met de rust stond het al 3-1 voor de thuisploeg, en uiteindelijk was deze stand ook de eindstand.

Zoals eigenlijk de gehele wedstrijd was ook in de openingsfase het spel redelijk in evenwicht. Waar de bezoekers uit Waalre de eerste echte kans kregen, maar keeper Siem van Doormaal stond op z’n plek en kon de kopbal eenvoudig oprapen. Na ongeveer 20 minuten spelen was het de beurt aan de thuisploeg. Zonder echt goed te spelen kwam het op een 2-0 voorsprong. Eerst was het Mike van de Weert die de score opende met een bekeken schot in de beneden hoek. Een paar minuten later belandden de bal na een verlengde corner voor de voeten van Melvin Timmermans. De aanvoerder wist wel raad met deze kans en verdubbelden de score. Waalre gaf zich na deze tegenslagen nog niet meteen gewonnen en maakte al vrij snel de 2-1. Toch bleef RKDSV voor de rust uiterst effectief. Deze keer was het Gijs Neggers die zijn naam op het scorebord bracht. De Diessense pendelaar kopte een voorzet van Tijn Janssen tegen de netten aan.

Na de rust probeerde Waalre nog aan te zetten en gokte RKDSV op de counter. Aan beide kanten waren er wat kleine kansen maar telkens waren het de beide goalies die hun doel schoonhielden. Vlak voor tijd was er nog 1 levensgrote kans voor RKDSV. Helaas wist topscorer Tijn Janssen deze oog in oog met de doelman niet te benutten en zo bleef het 3-1.

Waar RKDSV in het verleden nog wel eens moeite had met het benutten van de kansen was het deze keer zeer effectief.. Komend weekend kan de ploeg van trainer Frans Verbeek 2x gaan laten zien of het deze effectiviteit kan koppelen aan wat beter veldspel.

Kansloze nederlaag Waalre (verslag Waalre)
In de beslissende fase van de competitie lijkt Waalre de flow kwijt. In Diessen kon voor de 4e achtereenvolgende maal geen zege behaald worden. Door in de eerste helft bijzonder effectief met de kansen om te gaan wist RKDSV de winst naar zich toe te trekken; 3-1.

Na de sof in de thuiswedstrijd tegen Steensel begon Waalre in Diessen de wedstrijd veel energieker en kreeg via Joey Gang ook de eerste kans. Enkele minuten later mocht René Hooijmans nog van van dichtbij inkoppen voordat RKDSV in de 18e minuut met de eerste kans meteen toesloeg, Mike van de Weert mocht vanaf ca 16 meter vrij uithalen, 1-0.  In de 27e minuut greep de Waalre achterhoede niet adequaat in en profiteerde Melvin Timmermans van dichtbij, 2-0. Waalre gaf zich na deze mokerslagen nog niet meteen gewonnen en in de 31e minuut kon Kees Uijthoven van dichtbij scoren 2-1.  De achtervolging van Waalre liep in de 36e minuut echter meteen schade op toen Gijs Neggers RKDSV naar 3-1 kon koppen, tevens ruststand.

Na rust trachtte Waalre nog aan te zetten voor een beter resultaat. Veel kansen leverde dit niet op terwijl RKDSV met counters nog verschillende goede mogelijkheden kreeg. De beste kans was voor Tijn Janssen die in een soort shoot-out zijn meerdere moest erkennen in doelman Lars Bouwmans.

A.s. zaterdag speelt Waalre opnieuw tegen RKDSV (aanvang 18.30 uur) waarna EMK op 2e paasdag op bezoek komt op sportpark Hoeveland.