RKDSV - Steensel: 4-1

RKDSV wint thuiswedstrijd van vv Steensel

Na 2 vrije zondagen, ivm carnaval en het slechte weer van vorige week zondag, mocht RKDSV 1 thuis aantreden tegen vv Steensel. Eerder dit seizoen wonnen de Diessenaren vrij eenvoudig op bezoek bij deze tegenstander. Deze keer kwam RKDSV een zeer zwakke start al snel te boven en won het wederom redelijk eenvoudig met 4-1.

Zoals gezegd begon RKDSV zeer zwak aan de wedstrijd. Na nog geen 2 minuten spelen lag de bal al achter doelman Siem van Doormaal in de goal. Gelukkig herpakte de Diessenaren zich snel en pakte hierna meteen het heft in handen. Na een aantal gemiste kansen was het Rens Timmermans die na 20 minuten de stand in evenwicht bracht. Een voorzet van Melvin Timmermans werd door de centrale verdediger bij de tweede paal binnen geschoten. RKDSV drukte door en na een half uur spelen was het Mark de Brouwer die een vrije trap rechtstreeks in de beneden hoek schoot en zo de 2-1 op het scorebord zetten. Vv Steensel probeerden de gehele wedstrijd RKDSV af te stoppen met een aantal flinke overtredingen. De spits van de bezoekers ging hierbij vlak voor rust over de schreef en mocht met een terechte rode kaart het veld verlaten.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, met een man meer bleef de ploeg van trainer Frans Verbeek de aanval zoeken. Dit leidde na een uur spelen tot een 3-1 voorsprong. Nadat Thom Schepens werd neergehaald in het vijandelijke strafschopgebied zorgde routinier Mark de Brouwer vanaf 11 meter voor zijn 2e van de middag. Na 70 minuten zetten Berry Kolen de 4-1 eindstand op het scorebord. De centrale verdediger kopte een corner van Tijn Janssen bij de eerste paal binnen.

Met deze overwinning blijft RKDSV meedoen bij de bovenste ploegen. De komende weken staan veel wedstrijden gepland tegen de naaste concurrenten om de bovenste plekken. Om te beginnen komende zondag met wederom een thuiswedstrijd tegen Bergeijk, de oude ploeg van trainer Frans Verbeek.