RKDSV - Nieuw Woensel: 4-1

RKDSV in eerste thuiswedstrijd voorbij Nieuw Woensel
Na het gelijke spel van vorige week tegen HMVV stond afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd op het programma. Na een 2-0 ruststand, stond uiteindelijk na 90 minuten een 4-1 stand op het scorebord.

Net als vorige week begon RKDSV voortvarend aan de wedstrijd en dit leidde al snel tot de eerste treffer. Aanvoerder Melvin Timmermans ging de combinatie aan met Mark de Brouwer waarna eerstgenoemde kon zorgen voor de eerste treffer. In de loop van de eerste helft kwam het spel steeds meer in evenwicht met aan beide kanten weinig tot geen kansen. In de slotminuut van de eerste helft kwam toch de belangrijke 2-0 op het scorebord. Een lange bal van Nick Reijrink leek eenvoudig weggewerkt kunnen worden, maar door miscommunicatie in de Eindhovense achterhoede kwam de bal voor de voeten van spits Tijn Janssen. Oog in oog met de keeper faalde hij niet en schoot de 2-0 binnen.

Na de thee drukte RKDSV al snel door. Na 10 minuten spelen was Tijn Janssen die op aangeven van Mark de Brouwer kon zorgen voor de bevrijdende 3-0. Een paar minuten later was het wederom Tijn Janssen die een voorzet van Melvin Timmermans binnenkopte en zo met zijn 3e treffer van de middag zorgde voor de 4-0. Al snel hierna kwam Nieuw Woensel met 10 man te staan na een stevige tackle. De weg leek vrij voor meer Diessense treffers maar door slordig spel en het veelal maken van de verkeerde keuze in balbezit was het niet RKDSV maar Nieuw Woensel dat nog scoorde en zo tekende voor de 4-1 eindstand.

Met 4 punten uit de eerste 2 wedstrijden staat RKDSV momenteel op een gedeelde eerste plek. Waar de afgelopen seizoen RKDSV nog wel eens een valse start beleefde lijkt dat dit seizoen anders. Hopelijk kan deze lijn doorgetrokken worden, komende zondag staat voor de ploeg van trainer Frans Verbeek een thuiswedstrijd op het programma tegen Woenselse Boys.