RKDSV - Hoogeloon: 2-3

Hoogeloon wint ook van RKDSV
Na het behalen van het kampioenschap vorige week en een week van uitbundig feesten, was het vooraf niet zeker dat de instelling optimaal zou zijn. Nou, ze zijn goed in feesten maar ook voetballen gaat ze goed af. Het was zeker in de eerste helft een heerlijke wedstrijd en jammer genoeg was de 2-3 eindstand al bij rust bereikt. Ook in de tweede helft was Hoogeloon de betere ploeg, en als de kansen wat beter waren benut had de uitslag zeker hoger kunnen uitvallen.

Hoogeloon begon sterk en met prima voetbal werd de thuisclub onder druk gezet en nadat Timmermans uit een kans te slap in kopte, was het na 8 minuten raak. Sam de Laat speelde zich aardig vrij om vervolgens met een hard schot in de kruising doelman Van Doormaal kansloos te laten. Echter binnen twee minuten was de stand alweer gelijk. Na een foutje achterin schoot Mark de Brouwer van dichtbij raak en een minuut later was het aanvoerder Melvin Timmermans die voor 2-1 zorgde. Hoogeloon ging zeker niet bij de pakken neer zitten en trok het spel weer naar zich toe. Halverwege de eerste helft was Hoogeloon dicht bij de gelijkmaker. Uit een voorzet van Yannick Sol kopte Sjoerd de Laat rakelings naast en uit een voorzet van Jordy Bruininx kopte Niek v/d Broek goed in, maar de doelman bracht redding. Uit een hoekschop kopte Sjoerd de Laat goed door, maar in een rommelige situatie voor het doel ging de kans verloren. In de 38ste minuut werd het alsnog gelijk. Na een goede onderschepping van Tom de Laat, die de bal goed doorspeelde op Hans v/d Heijden, die op zijn beurt Sjoerd de Laat bediende, liet deze laatste met een bekeken schot doelman Van Doormaal kansloos. Een minuut later gaf ook Niek v/d Broek met een bekeken schot de doelman het nakijken en was de stand omgebogen naar 2-3.

Ook in de tweede helft was Hoogeloon veruit de betere ploeg en zocht steeds weer de aanval. Een schot van Niek v/d Broek op de paal had een beter lot verdiend en een schot van Yannick Sol werd door de doelman gekeerd. Thuisclub RKDSV wilde nog wel, maar de pijp was leeg en de gasten uit Hoogeloon leken het zo wel goed te vinden. Zo was Hoogeloon wederom 3 punten rijker.

De volgende en voorlaatste wedstrijd speelt Hoogeloon thuis tegen Nieuw Woensel.