RKDSV - EMK: 1-1

De supportersgroepen van RKDSV Diessen en EMK trotseerden vanmiddag de koud aanvoelende omstandigheden voor de wedstrijd in de top van de 4e klasse F. Het was RKDSV dat fel startte en hoog druk zette op EMK dat daar zichtbaar moeite mee had en vaak noodgedwongen de lange bal naar voren moest hanteren. Beide ploegen beseften dat ondanks de strijd om de periodetitel in Hoogeloon, een overwinning of nederlaag vandaag duur kon zijn. Het optisch overwicht was voor RKDSV dat veel energie in de wedstrijd stak, zonder voor de goal echt gevaarlijk te worden. EMK kon daar slechts enkele spaarzame kansen tegenover zetten (Bas Verberne vanaf de rechterkant, gered door de keeper). De 0-0 ruststand was een logisch gevolg van de verhoudingen op het veld.

De tweede helft liet aanvankelijk hetzelfde spelbeeld zien als de eerste helft, maar gaandeweg de wedstrijd vorderde was EMK vaker op de helft van RKDSV te vinden. Het was juist RKDSV dat in de 51e minuut uit een ongelukkig moment via een toegekende penalty op voorsprong kwam, 1-0. Lang kon de ploeg uit Diessen daar niet van genieten, Robert van de Ven twijfelde geen moment toen een afvallende bal direct voor zijn voeten kwam: uit stilstand schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising van het RKDSV doel, 1-1. In de absolute slotfase zochten beiden ploegen nog naar de overwinning, maar bij RKDSV waren de krachten weggevloeid terwijl EMK de kleine kansen via Bas Verberne, Kevin Aarts en Geert Jan Kemperman niet meer kon benutten.

Al met al een terechte uitslag waar beide ploegen mee konden leven.

EMK: Steven Baggermans, Ben van Kemenade (45. Ruud van Helvert), Bart Heezemans (56. Geert Jan Kemperman), Hein van den Bosch (45. Robert van de Ven), Daan de Jong, Christiaan Messerschmidt, Sem van den Dungen, Rick Slaats, Bas Verberne, Kevin Aarts, Ruud Boerema.