logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

13 mei 2019 | 3e klasse D

PSV/av - Sparta'25: 0-4


Deel dit bericht:


(Door Peter Bussers/superelf) Compleet gesloopt maar wat is dit mooi!!! Waar moet je beginnen met dit verslag, dit artikel? Allereerst de wedstrijd. Ik wilde natuurlijk weer wedstrijdbeelden schieten, een verslag maken maar daarnaast ook weer de livescore doen.

Het was allemaal teveel van het goede, kon nauwelijks filmen door al de appjes die kreeg en heb nauwelijks iets van de wedstrijd kunnen zien. Vandaag dus jammer genoeg geen beelden of verslag van het duel. Maar ja, wat we wel hebben is een kampioenschap, een heel mooi kampioenschap, een zwaar verdiend kampioenschap en een feest!

Maar nogmaals het was een loodzwaar en voor mij bewogen seizoen. Er gebeurde teveel wat niet had mogen gebeuren, dat vreet nog steeds aan me zelfs tot op de dag van vandaag. Het put me ook uit en het sloopt een mens. Maar wat is het dan toch mooi om te zien wat de selectie dit jaar presteert, dat vergoedt dan zoveel en dan weet je ook waar je het voor doet.

De prestaties zijn gewoon geweldig en los van het feit of Sparta’25 2 kampioen gaat worden of niet; je mag en moet alleen maar tevreden zijn. Mensenmens Patrick Methorst heeft de zaakjes gewoon goed voor elkaar. Hij heeft iets teweeg gebracht bij de selectie en bij de vereniging. Patrick hoort bij deze vereniging, is een Sparta-man! En dan het seizoen. Iedereen weet nog maar al te goed hoe het vorig seizoen is verlopen. Zoiets vergeet je nooit en doet pijn. Je wil je dan ook zo snel mogelijk revancheren maar dan zie je bij de competitie-indelingen dat je ineens weer wordt ingedeeld in het district Zuid I dat toch wel hoger staat aangeschreven dan Zuid II.

De start van het seizoen was nog wat weifelend. Sparta’25 kwam op eigen veld tweemaal niet verder dan een gelijkspel en verloor in speelronde zes van Unitas’59. Sparta’25 stond al direct op grote achterstand en moest op jacht, zelfs tot twee keer toe dit seizoen en dat maakt het kampioenschap ,welke gisteren werd behaald bij PSV/av, dan ook zo indrukwekkend.  Sparta’25 stond in november maar liefst zeven punten achter op de toenmalige koploper SBC. Winst tegen de ongeslagen koploper was dan ook noodzaak want anders zou het seizoen al voorbij zijn. Sparta’25 won en bleef daarna goed presteren en werkte de zeven punten achterstand in een razend tempo weg.

Hetzelfde in januari. Valkenswaard was op dat moment de koploper en had een voorsprong van vier punten op Sparta’25. Valkenswaard had op dat moment wel een wedstrijd meer gespeeld. Had Sparta’25 dus verloren bij Valkenswaard dan zou het verschil al zijn opgelopen tot zeven punten maar het team van Patrick Methorst liet het niet zover komen. In een krankzinnige wedstrijd pakte Sparta’25 na een 2-0 achterstand alsnog de drie punten. Het bleef vervolgens enige tijd spannend.

Sparta’25 bleef goed presteren en zag ineens de concurrenten steeds meer punten verspelen. Zoveel punten dat Sparta’25 gisteren met nog drie wedstrijden te gaan het kampioenschap zou kunnen pakken en ook pakte. Waanzinnig!! Zeven punten achter wat er tien hadden kunnen worden, vier punten achter wat er zeven hadden kunnen worden, in februari stond alles nog dicht bij elkaar en nu ruim twee maanden later ben je kampioen en sta je met nog twee wedstrijden te gaan acht punten voor op Valkenswaard, twaalf punten voor op SBC en maar liefst vijftien punten voor op PSV/av. Op SBC bv heb je sinds 18 november maar liefst negentien punten goed gemaakt. Pure klasse!

En dan de wedstrijden op zich. Het blijft een terugkerend verhaal. Het was echt niet zo dat Sparta’25 niets als goede wedstrijden speelde, er waren ook genoeg slechte wedstrijden bij. Maar het verschil met andere jaren was dat men deze deze keer wel wist te winnen. Dat men ook wist te winnen van de kleintjes hoe slecht het spel soms ook was. Bij Sparta’25 kreeg je op een gegeven moment ook het gevoel dat hoe moeizaam het ook ging die ene goal toch wel zou vallen. En dat gebeurde ook. Maar kijk verder. Je wint negentien van de vierentwintig wedstrijden, krijgt slechts zestien doelpunten en weet dertien keer de nul te houden. Daarnaast heeft het team dit jaar wel zo ontzettend weggegeven en zo ontzettend veel gecreëerd.

Ben je een terechte kampioen? Ja voor 1000%. Mannen nogmaals van harte gefeliciteerd, KLASSE!!!!


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png