Oirschot Vooruit effectiever dan Wilhelmina Boys

De ploeg van trainer Piet Drijvers won zelf met 1-3 bij Wilhelmina Boys, terwijl de andere twee concurrenten, Nevelo en Dommelen, gelijk speelden (3-3). Voor de groenwitten een mooi succesje en ook zeer verdiend. Aanvoerder Joris Swaanen, tweevoudig doelpuntenmaker: 'Wij willen tot het einde meedoen om het kampioenschap. Dan is dit een heel lekkere overwinning.'
Vanaf de eerste minuten liet Oirschot Vooruit blijken dat het in Best voor de volle winst wilde gaan. Wilhelmina Boys werd teruggedrongen en in de 4de minuut was het al raak. Dennie Banda mocht op rechts vrij door gaan en bediende Max Kollenburg op maat. Voor de nummer 10 van de bezoekers was het een koud kunstje om doelman Tom Molenberg te verslaan. De thuisclub schrok en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 16de minuut was het bijna 1-1. Mark de Wit knalde de bal van een meter of twintig op de lat.

Het leek slechts uitstel van executie voor Oirschot Vooruit, maar niets was minder waar. Het waren juist de gasten die scoorden. In de 28ste minuut legde scheidsrechter Buitelaar de bal op de stip, na een overtreding van spits Maron Heersmink op Joost Kemps. Via de binnenkant van de paal zorgde Swaanen voor 0-2. Nauwelijks twee minuten mocht Swaanen opnieuw van elf meter aanleggen, toen Bart Meeske zich vergreep aan Fons Meeuwis. Weer ging het schot van Swaanen via de binnenkant van de paal (en de rug van Molenberg) in het doel: 0-3.

Gezapig
In de rest van de eerste helft probeerde Wilhelmina Boys het wel, maar echt in gevaar kwam Oirschot Vooruit niet. Dit gold eigenlijk ook na de rust. De thuisploeg drong weliswaar aan, kwam terug tot 1-3, maar verder maakte de ploeg

van trainer Jurgen Elbers het de tegenstander niet moeilijk.

In de 50ste minuut gaf Stijn Bressers een prima voorzet op Kevin Gordon, die knap inschoot. Het was meteen een van de laatste wapenfeiten, want hoewel beide doelverdedigers nog wel een paar keer in actie moesten komen, was het allemaal zeer gezapig.

Het gemis van de geblesseerde Michael Koning en de geschorste Ruben Rodriques liet zich bij Wilhelmina Boys duidelijk voelen. De laatste was overigens wel op een heel bijzondere manier aanwezig. Hij kroop in de huid én het pak van Boyke, de mascotte van de rood-wit-blauwen.

Volgens trainer Elbers was dit op initiatief van de spelersgroep.

'Ruben zat vandaag zijn laatste wedstrijd schorsing uit en we hebben de afspraak gemaakt dat spelers die geschorst worden, een keer als mascotte moeten fungeren. Ik had er 'Boyke'' vandaag op het veld graag bijgehad, maar dit geldt ook voor Maikel. Oirschot deed het gewoon beter dan ons.'

Wilhelmina Boys: 1. Tom Molenberg, 2. Mike Smit, 3. Kevin Gordon, 4. Jan van Gerwen, 5. Bart Meeske, 6. Jochem Meerman, 7. Martijn de Greef, 8. Stef Vervloet, 9. Maron Heersmink, 10. Mark de Wit, 11. Stijn Bressers (12. Leondro Rodriques).

Oirschot Vooruit: 1. Menno Kuulkers, 2. Joost Kemps, 3. Dorus Kamps, 4. Jasper van Kollenburg, 5. Sjoerd van de Wal, 9. Fons Meeuwis (6. Daan Hagemeier), 10. Max van Kollenburg, 11. Joris Swaanen, 12. Dennie Banda, 14. Koos Gloudemans, 16. Stijn Koolen (Dorus van de Wal).