RKSV Nuenen, Gestel en Bladella bereiken 4e ronde beker

Oirschot Vooruit eervol onderuit bij RKSV Nuenen
Vanmiddag speelde Oirschoit Vooruit de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser RKSV Nuenen onder stormachtige omstandigheden. Het team van trainer Piet Drijvers deed het uitstekend en kwam voor rust -in de 24e minuut- zelfs op voorsprong. Een diepe bal van middenvelder Bram Meeuwis werd door zijn broer Fons afgemaakt door de keeper van Nuenen te passeren met een strakke schuiver, 0-1.

Daarna was Nuenen in de 30e minuut dicht bij de gelijkmaker maar de bal belande op de lat boven keeper Niels Stockman. In de 36e minuut was het alsnog raak voor Nuenen via Dennis van de Reek. Hij ronde een voorzet van links dicht voor het doel af, 1-1. Nuenen was wel de meer voetballende ploeg maar had het behoorlijk lastig met de snelle uitbraken van de Oirschotse aanvallers. Vlak voor rust had Daan Hagemeier de 1-2 op zijn schoen maar zijn harde schot ging helaas over het Nuenense doel.

Na rust raakte Nuenen voor de 2e keer het aluminium van Oirschot Vooruit waardoor de stand gelijk bleef. Nuenen was voetballend wel de betere ploeg maar de beste kansen waren toch voor Oirschot Vooruit. Zo was Dorus van de Wal dicht bij een voorsprong voor Oirschot Vooruit na voorbereidend werk van Fons Meeuwis. Zijn schot eindigde echter in het zijnet. Een paar minuten later viel het doelpunt aan de andere kant. Uit een voorzet van rechts wist Joeri Sijbers de 2-1 te scoren voor Nuenen. Oirschot Vooruit scoorde nog wel via Sjoerd van de Wal, na voorbereidend werk van Max van Kollenburg, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Gescoord werd er niet meer waardoor Nuenen de 4e roonde bereikt.

Toch een knappe prestatie Oirschot Vooruit dat prima speelde tegen het twee klassen hoger uitkomende Nuenen.

Gestel na moeizame start eenvoudig langs DESK
Gestel heeft de 4e ronde van de KNVB Districtbeker bereikt door met 3-1 te winnen van DESK uit Kaatsheuvel.

Gestel begon matig aan de wedstrijd waardoor de tweedeklasser op voorsprong kwam door een doelpunt van Bastianen. Door dit doelpunt werd Gestel wakker geschut en nam het de regie in handen. Vele kansen werden onbenut gelaten totdat Henny Noyen vlak voor rust de gelijkmaker aantekende.

Na rust ging Gestel naarstig op zoek naar de voorsprong, maar het sterk verdedigende DESK hield goed strand. Het duurde lang voordat de bevrijdende voorsprong op het scorebord stond. In de 78e minuut scoorde Emile Linkers de 2-1 voor Gestel en even later maakte Tugberk Yildrim namens Gestel het Karwei af.

Eenvoudige bekerwinst Bladella
Bij het bekerduel Bergeijk – Bladella stond er na een kwartier voetballen al 0-3 op het scorebord. Een geïnspireerd Bladella had daarmee al vroeg de basis gelegd voor een ruime 1-5 overwinning.

Bladella begon de wedstrijd met twee spitsen en veelvuldig opkomende vleugelverdedigers. Dat werd in de beginfase gemakkelijk gemaakt omdat Bergeijk begon zonder echte vleugelspitsen. De gasten uit Bladel konden daarom volop domineren. Al na zeven minuten kreeg Anel Selimovic op de rand van het strafschopgebied een schietkans. De bal belandde op de lat en voor het vervolg stonden drie collega's klaar om af te ronden. Het laatste tikje werd gegeven door Cas Vosters. Vijf minuten later kreeg Tom Hermans alle ruimte om van afstand uit te halen. Zijn harde schot trof in bovenhoek doel en betekende een 0-2 voorsprong voor de Schippersmannen. Direct daarop ontstond de eerste kans voor Bergeijk maar doelman Nick Vermeiren verhinderde een treffer. In de tegenstoot was het echter weer raak voor Bladella. Anel Selimovic kon uithalen en dat betekende 0-3. In de achttiende minuut ontstond een grote kans voor Bergeijk. Deze was echter aan spits Driss Addichi niet besteed. Bladella had in de volgende fase op alle fronten het betere van het spel. De 0-4 was daarvan een logisch gevolg. Een schot van alweer Anel Selimovic kon Bergeijkdoelman Mats Burgmans niet klemvast houden. Medespits Niels Krekels was er als de kippen bij om af te ronden. Daarna ontstond een fase waarin Bergeijk wat meer aan aanvallen toekwam en dreigender werd. Een goed schot van de jeugdige Gijs Jansen ging voorlangs het doel. De aanvallende impulsen waren te zwak voor doelpunten zodat de rust aanbrak met een 0-4 stand op het scorebord.

Na rust kwamen bij Bergeijk de vleugelspelers Samim Yusofi en Victor Smits in de ploeg. Laatstgenoemde tekende na vijf minuten spelen voor de 1-4. Enkele minuten later trof Bergeijk de paal. Het sprankelende spel van de eerste helft was bij Bladella verdwenen. Bergeijk was in deze fase dreigender. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Uit een snelle uitbraak kon de voor de licht geblesseerde Rob van den Boom ingevallen Stijn Wouters de bal ongehinderd voorzetten. Daar stond Niels Krekels klaar om koppend zijn tweede en voor Bladella de vijfde treffer aan te tekenen. Voor de laatste twintig minuten mocht bij Bladella jeugdspeler Bob Michiels zijn debuut in het vaandelteam maken. In de resterende tijd kwam het enige gevaar nog van de Bergeijk. Bladellasluitpost Nick Vermeiren trad reddend op ten koste van een hoekschop. De goed leidende scheidsrechter Engelkes vond het niet nodig dat er blessuretijd bij de officiële speeltijd kwam. Daarmee konden beide partijen het wel eens zijn. De wedstrijd was al lang gespeeld.
Bladella gaat door naar de volgende ronde van de KNVB-beker. Het treft dan Braakhuizen, alweer een tegenstander die in dezelfde competitieklasse uitkomt. De wedstrijd is in Geldrop op 18 december aanstaande.