Oirschot Vooruit, RPC  en Dommelen dalen af

Oirschot Vooruit
moest vandaag tegen RKVVO zijn meerdere erkennen. De ploeg van Piet Drijvers kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Alex van Overdijk maar zag RKVVO nog voor rust op gelijke hoogte komen door toedoen van Luuk Soetens. Na de theepauze liepen de groenwitten elke keer achter de feiten aan. Vlak na rust zette Luuk Soetens met zijn tweede treffer RKVVO op voorsprong maar Dorus van de Wal bracht beide ploegen even later weer op gelijke hoogte. Toch trok RKVVO aan het langste eind. Thijs Offermeier bracht RKVVO weer op voorsprong en deze gaven de Oerlenaren niet meer uit handen. De goede reeks van de afgelopen maanden wordt vervolgd voor de ploeg van Matthijn Hoogduijn, die in de finale Wilhelmina’08 treffen. Oirschot Vooruit keert na twee seizoenen eerste klasse terug naar de tweede klasse.

Valkenswaard gaat samen met de amateurs van PSV uitmaken wie volgend seizoen tweede klasse gaat spelen. Ook in deze wedstrijd werd het publiek vermaakt. Valkenswaard trok uiteindelijk -na verlenging- aan het langste eind (5-4), waardoor RPC na vijf seizoenen tweede klasse terugkeert naar de derde klasse. Later een uitgebreid verslag van deze wedstrijd.
PSV/av verraste Nieuwkuijk. De ploeg van Stephan Wijlaars bereikte de finale na een 1-2 overwinning. De amateurs lijken na een mindere periode in de competitie op tijd in vorm en zijn klaar voor de finale.

Dommelen daalt na een 2-1 nederlaag bij TSV Gudok af naar de vierde klasse. In de eerste ronde hadden de blauwwitten het al zwaar tegen Woenselse Boys, die nipt met 3-2 werd gewonnen. In de tweede ronde wist Dommelen het niet bol te werken tegen de Tiburgers.

Vessem en Bergeijk blijven vierdeklassers. Vessem ging na verlenging met 1-0 onderuit tegen de nummer 12 uit de derde klasse WODAN. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar WODAN trok uiteindelijk aan het langste eind. Vessem blijft hierdoor vierdeklasser en WODAN mag in de finale tegen Haarsteeg proberen om degradatie te voorkomen.

Bergeijk was in de ronde van de nacompetitie vrij waardoor het twee weken moest wachten tot deze wedstrijd. Het liep uit op een teleurstelling omdat Haarsteeg met een 1-3 overwinning van het veld stapte.  Ook Bergeijk blijft dus vierdeklasser.