RKSV Nuenen verslaat vv Gestel in tumultueuze slotfase

Het was op dat moment 1-1. Een vrije trap op zo'n tien meter van het doel, vanwege een vermeende terugspeelbal, zorgde voor de 2-1 voor Nuenen en een hoop tumult.

(één minuut stilte vooraf aan de wedstrijd wegens het plotseling overleden van oud doelman Adri Raaijmakers van RKSV Nuenen)

Een pass van Nuenen werd slecht verwerkt door verdediger Erik van Adelberg van Gestel. De bal ging recht omhoog en werd door doelman Toon van Veen simpel opgevangen. Scheidsrechter Briene vond het echter een terugspeelbal en gaf Nuenen een indirecte vrije trap. De nodige commotie dus en een woedende Van Veen. De vrije trap werd in eerste instantie in de muur geschoten door Coen Jansen. In de rebound was Yevghenny Marceli echter wel succesvol: 2-1. Wat volgde, was onduidelijk. Briene greep plotseling naar zijn gezicht en sprintte naar de zijlijn. De leidsman zou een kopstoot hebben gehad van Van Veen.

De wedstrijd was meteen afgelopen. Terwijl scheidsrechter en grensrechters via een andere ingang naar binnen werden geloodst, werd langs de lijn volop nagepraat. Paul van der Palen (Gestel) en Miguel van den Dungen (Nuenen) waren het er over eens dat de beoordeling van Briene niet juist was. 'Dit was écht geen terugspeelbal', aldus Van den Dungen. 'Wij waren zelf ook zeer verbaasd. Maar goed, als je een dergelijke kans krijgt in blessuretijd, laat je natuurlijk niet na om te proberen daarvan te profiteren. Wat er daarna gebeurt, is echter niet goed te praten.' Iets dat Van der Palen alleen maar kon beamen. 'Als er echt een kopstoot is uitgedeeld, is dit een slechte zaak.'

Waardig
De tumultueuze slotfase was een onbedoelde finale van een zeer gezapig partijtje. Nuenen was in de eerste helft de meest gevaarlijke ploeg, maar Van Veen hoefde nauwelijks in actie te komen. Pas in de 31ste minuut moest de 47-jarige routinier ingrijpen bij een kans van Marceli. Overigens had Gestel toen al wel twee keer gewisseld. Carsley Mathilda en Sjoerd Linssen moesten geblesseerd naar de kant en werden vervangen door Tresor Mbiavanga en Sidney Gakpo. Beide spelers zorgden voor het nodige gevaar en snelheid, maar Nuenen bleef goed overeind en toonde zich tegen hoofdklasser Gestel een waardige tegenstander.

Na de rust opende Gestel sterk en schoot Rick Wijnen de bal op de paal. In de 52ste minuut was het aan de andere kant bijna raak. Marceli dwong Van Veen tot een spectaculaire redding. De wedstrijd was dus ook wat kansen betreft nu in balans. Des te verrassender was het dus dat zeven minuten later Gestel op voorsprong kwam. Een hoekschop werd door alles en iedereen gemist, waarna Gakpo bij de tweede paal simpel kon intikken. Nuenen moest nu komen en Gestel loerde op de counter. Er waren kansen voor Sander Egmond en invaller Noël Jansen, maar de thuisclub had moeite met scoren.

Combinatie
In de 72ste minuut moest Nuenen noodgedwongen wisselen. Doelman Danilo Verus, al niet okselfris aan de wedstrijd begonnen, ging naar de kant en Pieter Kellenaers verving hem onder de lat. Hij zag dat Ron Jansen een grote kopkans miste, op aangeven van de uitblinker aan de kant van Nuenen, Luuk Tielemans. In de 80ste minuut werd het eindelijk 1-1. Een schitterende combinatie over verschillende schijven belandde bij Sander Egmond, die Coen Jansen op maat bediende. Er werd door beide teams nog een keer gewisseld, maar tot echte kansen leidde dit niet meer. Tot in blessuretijd...

Opstellingen:

Nuenen: 1. Danilo Verus (24. Pieter Kellenaers), 4. Ruud Jansen (34. Tom van Beers), 5. Angelo Stoove, 6. Max Verkuijl, 9. Ron Jansen, 11. Sjaak Egmond (18. Noël Jansen), 12. Luuk Tielemans, 13. Yeghenny Marceli, 14. Sander Egmond, 17. Lars van Stipdonk, 20. Coen Jansen.

Gestel: 1. Toon van Veen, 3. Rinke Pennings, 4. Erik van Adelberg, 5. Wesley Burhenne, 7. Carsley Mathilda (15. Tresor Mbiavanga), 8. Hennie Noijen (17. Tim Nelemans), 9. Rick Wijnen, 10. Younes Hadouir, 11. Levi Ikele, 14. Bas Bartels, 19. Sjoerd Linssen (20. Sidney Gakpo).