logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Enosh Paramalingam en Nathan Smith naar Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Benn Soetens (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluitavond AVE: gezellig en weer het dak eraf.

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

24 mei 2018 | - Wedstrijd van de week 

Hoofdprijs Noud van Buul in winter trainerscarrière?


Deel dit bericht:


Heeze-Rood Wit V. is gekozen als ‘Wedstrijd van de Week’. Hieronder een interview met Noud van Buul, trainer van Heeze, koploper in de tweede klasse F.
Na drie competitiewedstrijden had Heeze nul punten en leek de ploeg van hoofdtrainer Noud van Buul en zijn assistent Marius Methorst een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. Niets is echter minder waar. Onder aanvoering van de routiniers Ad Snoeijen, Tom Krieckaert en Marc Claassen herstelde Heeze zich van de dramatische start en na een enerverend seizoen kan het komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit V. kampioen worden.

Een passend slot dus aan de prachtige trainerscarrière van Van Buul. "Als je terugdenkt aan het begin van de competitie, is het nu onbegrijpelijk dat we zondag de titel kunnen pakken", grinnikt de nestor van het regionale trainersgilde. "We hadden een hele goede voorbereiding en in de beker deden we het uitstekend. Maar toen we in de eerste competitiewedstrijd tegen EFC speelden, waren we onherkenbaar. We verloren met 2-0 en dat was zeer verdiend. Onze rechtsback Jeroen van Seggelen was de eerste drie weken op vakantie en ik had tegen hem gezegd: 'Als we na dan zeven punten pakken, wordt het moeilijk voor je'. Hij stond bij terugkomst weer meteen in de basis. Haha!"

Gekkigheid natuurlijk, maar hiermee geeft Van Buul wel aan dat Heeze zich heel goed herpakte en met overmacht de tweede periodetitel binnensleepte. "Ik heb de spelers aangesproken op hun verantwoordelijkheid. Het kon toch niet zo zijn dat ik in de winter van mijn carrière niet meer mee zou doen om de prijzen?! Bovendien was ik overtuigd van onze eigen kwaliteiten. Het moest mogelijk zijn om minimaal een periode te winnen. Dat is dus sowieso geluk. En zondag de kers op de taart: kampioen en promotie naar de eerste klasse! Een geweldige teamprestatie. De ervaren jongens hebben zeker de kar getrokken, maar ook de jongelingen hebben zich nadrukkelijk gemanifesteerd."

Wij-gevoel
Dat het met het 'wij-gevoel' wel goed zit, blijkt volgens Van Buul ook uit het feit dat het teambelang voorop staat. Niet het individu. "Toen Jorg van Galen terug kwam, heb ik aan de groep voorgelegd dat hij, vanwege zijn drukke bezigheden in de zaal, waarschijnlijk maar één keer in de week kon trainen. Of ze daar problemen mee hadden. Iedereen wilde graag dat Jorg er bij kwam, dus niemand had bezwaar. Dan is het voor mij oké. En gelukkig is Jorg dit seizoen heel belangrijk voor ons geweest. Evenals onze doelman Vincent Jansen trouwens, die afgelopen zondag tegen Wilhelmina Boys, bij 0-0, een beslissende redding in huis had."

Over de wonderbaarlijke ontsnapping van concurrent EFC tegen Beerse Boys (4-5 winst, na een 4-0 achterstand, red.) wil Van Buul niks kwijt. Behalve dat hij alleen maar met zijn eigen team bezig is. "Voetbal blijft een raar spelletje. Tegen FC Eindhoven/AV zijn we tot de zeventigste minuut de betere ploeg en leiden we verdiend met 1-0. Vervolgens maakt Eindhoven uit het niets 1-1 en gaan we alsnog de boot in. Gelukkig konden zij ook nog iets winnen (derde periode, red.) en verslaan ze een week later ook EFC. Toen zag de wereld er weer héél anders uit voor ons! Zondag winnen van Rood Wit en we kunnen feestvieren..."

Gezondheid
En dan komt er écht een einde aan de trainersloopbaan van Van Buul (68). Na 43 jaar is het mooi geweest. "De laatste maanden tob ik wat met mijn gezondheid en ik denk dat het nu tijd is geworden om het wat rustiger aan te gaan doen. Hoewel ik nog steeds hartstikke fanatiek ben, realiseer ik me terdege dat ik een dagje ouder word. In oktober word ik 69. Momenteel is alles in orde met mijn hart en dit wil ik graag zo houden. Het voetbal heeft me ontzettend veel gebracht en ik zal het zeker gaan missen, maar ik wil volgend jaar toch ook graag mijn zeventigste verjaardag vieren..."

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

30 mei 2018 om 13:28

patrick goumans van heeze g1 zegt:

hij is goed voor het eerst van heeze ik hoop dat hij lang mag blijfen ik hoop ook dat hij een keertje naar het g team komt kijk op zaterdag


26 mei 2018 om 8:22

Noud van Buul zegt:

Ik wil iedereen bedanken voor de enthousiaste, warme reacties via deze site, Facebook en email. We gaan er morgen voor om met Heeze 1 geschiedenis te schrijven. Het gaat jullie allen goed! m vr gr, Noud.


25 mei 2018 om 13:43

Mark Daris zegt:

Ik denk dat de hele Z-O Brabantse voetbalwereld Noud een prachtig einde van zijn carrière gunt. Ik volg zondag met spanning het verloop via Twitter. En inderdaad, gezondheid boven alles en nog veel gezonde jaren samen met tante Anny. Het feestje zien we graag tegemoet....


25 mei 2018 om 11:43

Fred zegt:

Een super trainer en een heel mooi mens. Een prachtig slot van een hele mooie carrière. Blijf samen met Annie genieten van het leven en van het voetballen. Ik hoop je ook nog regelmatig in Heeze te zien.


25 mei 2018 om 9:21

David zegt:

Noud, Topperrrr voor het leven. Het ga je goed na zondag.


25 mei 2018 om 8:54

Johan Rijkers zegt:

Zou een mooie bekroning zijn (as zondag het kampioenschap binnenhalen) voor een mooie carriére. Vrijwel overal waar Noud getraind heeft, heeft hij één of meerdere prijzen gehaald. Ik kan me dan ook volledig vinden in onderstaande reacties en ik denk dat ik wel recht van spreken heb (12 jaar lang in het voetbalwereldje samen gewerkt en een vriend voor het leven)


25 mei 2018 om 8:09

Supporter. Bladella zegt:

Noud is een klasse trainer. Het ga je goed


24 mei 2018 om 18:09

Toon van Veen zegt:

Ik speel al 33 jaar bij het eerste en Noud is de beste trainer die ik ooit heb gehad!! Altijd fanatiek,echte winnaar!!


24 mei 2018 om 17:08

joop zegt:

Kampioenschap zou een geweldige kers op de carrieretaart van Noud zijn. Prima vent en een voorbeeld voor veel amateurtrainers.


24 mei 2018 om 13:53

Jan spitters zegt:

Altijd fijne en fanatieke trainer geweest Arnoud succes zondag


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Hoofdprijs Noud van Buul in winter trainerscarrière?
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png