logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

10 april 2019 | - Wedstrijd van de week 

‘Nieuw Woensel gaat niet rechtstreeks degraderen’


Deel dit bericht:


Nieuw Woensel-Acht in de vierde klasse F is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Marcel van de Kamp, trainer van rode lantaarndrager Nieuw Woensel.


Alle hens aan dek bij Nieuw Woensel, dat momenteel op de laatste plaats staat. Toch geeft de stand een enigszins vertekend beeld, aldus trainer Marcel van de Kamp. “We hebben pas vijftien wedstrijden gespeeld, terwijl al onze concurrenten al zeventien of achttien duels ver zijn. Acht zelfs al 21! Als we dus de komende wedstrijden onze puntjes pakken, kan de vlag er over een paar weken heel anders bijhangen.”

Feit is wel dat dat de geelzwarten pas twaalf punten hebben. Daarboven staan ZSC (13 uit 17), HMVV (17 uit 17) en SDO’39 (18 uit 15). Van de Kamp: “Er degradeert één ploeg rechtstreeks en één team moet nacompetitie spelen. Ik durf hardop te zeggen dat wij in ieder geval niet rechtstreeks er uit gaan. Met een beetje mazzel in de komende wedstrijden, denk ik zelfs dat we ons gewoon handhaven. Het heeft ons immers zeker niet meegezeten. De routiniers Bas Bartels (EFC), Sergio Kawarmala (geen club) en Tim Nelemans (Woenselse Boys) hebben om verschillende redenen niet of nauwelijks gespeeld. Dit zijn toch jongens die wat extra’s kunnen brengen.”

Van de Kamp hoopt met de terugkeer van Kawarmala (“Hij heeft het zaalvoetbal even op een laag pitje gezet en richt zich nu helemaal op Nieuw Woensel”) en Joey Visser (was geruime tijd geschorst, red.) dat het tij snel keert. “Uit de laatste drie wedstrijden hebben we vier punten gepakt en ik heb het gevoel dat we het langzaam op de rit krijgen. Het is nu zaak punten te gaan pakken. Zeker tegen de rechtstreekse concurrenten. We spelen echter acht wedstrijden in de komende drie weken. Veel zal afhangen van de fitheid van de jongens en de motivatie om er vol voor te gaan.”

Kwaliteit
Tegelijkertijd geeft Van de Kamp ook toe dat zijn selectie nog wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken. “We hebben moeite om ‘vanuit de nul’ te spelen. Dit blijft lastig. We hebben een relatief jonge ploeg, die het met name aflegt tegen fysiek sterke tegenstanders. Daar moeten we aan werken. Voetballend zijn we vaak evenwaardig of zelfs beter, maar het gaat uiteindelijk om doelpunten maken en wedstrijden winnen. Om écht voor de prijzen mee te doen, komen we simpelweg nog kwaliteit te kort. Als het een beetje meezit in de wedstrijden die nu gaan komen, zie ik absoluut mogelijkheden om ons alsnog veilig te spelen.”

Ongeacht of zijn ploeg zich kan handhaven in de vierde klasse, blijft Van de Kamp bij Nieuw Woensel. “Er zijn wel contacten geweest, maar ik heb het prima naar mijn zin. Na verschillende kampioenschappen (o.a. FC Eindhoven/AV en Tivoli, red.) zie ik het als een leerproces om ook onder moeilijke omstandigheden te presteren. De sfeer in de groep is goed en de trainingsopkomst uitstekend. De komende tijd wil ik ook gaan besteden aan het behalen van het TC2-diploma. Naast mijn drukke bezigheden in de zaal bij CFM/Transito (eerste divisionist uit Werkendam, red.). Dan kan ik eventueel eens verder kijken dan vijfde en vierde klasse.”

En zondag tegen Acht? Van de Kamp: “Ik denk dat het een leuke, interessante partij kan worden. Met twee ploegen die willen voetballen. Een overwinning zou wel lekker zijn. ZSC speelt tegen Bergeijk, de nummer 2, dus wellicht staan we na zondag niet meer op de laatste plek.”

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

‘Nieuw Woensel gaat niet rechtstreeks degraderen’
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png