Nederwetten - Tongelre: 3-1

Nederwetten komt met 3 punten uit het Paasweekend

Door Louis Staals

Zomerse omstandigheden, een strak blauw blauwe lucht temperatuur 20 graden een consequent fluitende scheidsrechter en veel publiek. In het achterhoofd nog de uitslag van vorige week ( 7-1) in Helmond maar Nederwetten begon sterk aan de wedstrijd. Enkele kansen over en weer maar tot aan de rust geen doelpunten.  HVV raakte hierdoor enigszins gefrustreerd, begon op elkaar te mopperen maar de 0-0 was de juiste verhouding mede door goed keeperswerk van good old Peter Thoonen.

Na de thee tapte HVV uit een ander vaatje, vonden elkaar beter en uit een vrije trap in de 62e minuut van Shariff, dook de Nederwetten keeper over de bal heen 0-1 . 10 minuten later mocht HVV weer een vrije trap nemen en Christiaan van Veen knalde zo hard raak dat de keeper de bal  alleen maar hoorde en niet zag, 0-2. Toon van Rooij kreeg nog een mooie kans maar zijn inzet ging net voor langs het doel. Een doorgebroken W.van Esch maakte de 0-3 Een “gegeven ”penalty werd door Janzen van HVV ook benut 0-4 en ook Nederwetten kreeg er een cadeau. Giel van Korven tekende voor de ere treffer 1-4. Toen de strijd al lang gestreden was tekende opnieuw van Esch voor de uitslag 1-5 Op naar de 2e Paasdag

NEDERWETTEN – TONGELRE 3-1

Vandaag komt Tongelre op bezoek op sportpark de Koppel. Bij de entree leek het een terrasje ergen aan de middellandse zee. Stralend weer, 25 graden een zwoele zuidoosten wind en luchtig geklede dames op het terras. Voor de vaste supporters was een speciale bank gereserveerd en de wedstrijd o.l.v de pas 20 jarige scheidsrechter Daan Cortenbach die prima en ook weer consequent floot, kon beginnen. Al in de 4e minuut leek het alweer fout te gaan want een afstandsschot van Viktor plofte achter Sebastiaan Oppenou die verder vele reddingen voor Nederwetten verrichtte. Maar… nog geen 2 minuten later kon Toon van Rooij op aangeven van Giel van Korven met wat draai en kapwerk de 1-1 aantekenen. Moet ook gezegd dat vandaag de vele kansen niet aan Toon besteedt waren want hij had constant ruzie met de bal. In de 2e helft een fenomenale sportiviteit actie. Een speler van Tongelre raakt geblesseerd, Nederwetten trapt de bal uit,Tongelre gooit de inworp naar Roy Sleegers , die schiet rustig op de Tongelre keeper, maar omdat die ook niet kon springen vanwege een blessure dwarrelt de bal over hem heen in het doel. Scheidsrechter keurt de goal goed(wat anders)? Maar de Nederwettenaren vonden het zo sneu dat unaniem werd besloten om de inworp opnieuw te nemen en de stand op 1-1 te houden. Een ongelukkige terugspeelbal van Tongelre ging in de 75e minuut weer over de keeper en had Nederwetten toch de 2-1. Vlak voor tijd, Tongelre werd sterker en kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar Sebastiaan redde telkenmale en na een scrimmage voor het Tongelre doel schoot Giel van Korven Nederwetten in veilige haven. Niet slecht toch?