logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht Poule-indelingen Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

15 januari 2019 | - Trainer in het nieuws 

Terugblik op: Mimoun Saoudi blijft positief over WODAN


Deel dit bericht:


Komend weekend gaat de competitie weer van start. Hoe komt WODAN uit de winterstop na een matige eerste seizoenshelft. Hieronder een interview met assistent-trainer Mimoun Saoudi.


Ze hadden zich het avontuur op een hoger podium ongetwijfeld anders voorgesteld. Maar de harde realiteit leert dat VV WODAN de rode lantaarndrager is in de derde klasse D. Dit moet ook Mimoun Saoudi, momenteel assistent bij de Eindhovense voetbalclub, erkennen. “Dit jaar zitten we in de hoek waar de klappen vallen. Ik heb ook eerder aangegeven dat we echt wel een half jaar nodig gaan hebben om aan het geheel te wennen. Achteraf gezien hadden we ook wel meer punten kunnen en moeten hebben, maar ik verwacht dat als wij na de winterstop een fitte groep hebben dat we echt wel punten gaan pakken.”

Momenteel is Saoudi dus de rechterhand van Abdul Nassoh die eerder dit seizoen al heeft aangegeven aan zijn laatste bezig te zijn bij WODAN. Saoudi heeft de ambities om ooit eens als hoofdtrainer aan de slag te gaan en een rekensom kan dan snel gemaakt worden. “Die kans zou aanwezig kunnen zijn dat ik volgend jaar als trainer aan de slag ga. Ik vind dat hier Abdul hoofdtrainer zou moeten blijven. Het kan zijn dat ik volgend jaar ergens anders aan de slag ga als hoofdtrainer. Maar het is niet zo dat ik actief op zoek ben. En als ik volgend jaar nog op de voetbalvelden te vinden ben, is de kans als hoofdtrainer kleiner dan als assistent.”

Veranderende mentaliteit
Saoudi, die er een verdienstelijke carrière op nahield op de voetbalvelden in de regio bij onder meer UNA, heeft de mentaliteit in de loop der jaren wel zien veranderen bij het amateurvoetbal. “Op mijn vijftiende heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste elftal bij WVVZ. Ik voetbalde altijd op zaterdag, maar op zondag was ik ook altijd bij de club. En mijn tas lag dan altijd al in het tassenrek en als een trainer dan vroeg of ik met het tweede elftal wilde, meedoen dan lag mijn tas al hier. Als je dit tegenwoordig vraagt aan die jongens kunnen ze dat niet. Ze moeten naar een verjaardag, werken en noem maar op. Vroeger was het een eer om in het eerste elftal te spelen. Maar de beleving is wel anders geworden in al die jaren.”

Naast zijn bezigheden bij WODAN is Saoudi ook nog druk bezig met zaalvoetbal. Hij heeft een eigen vereniging, die onder de naam SenC meer wil zijn dan een gewone zaalvoetbalclub. Saoudi wil met zijn club iets terugdoen voor de maatschappij. “Als je bij ons wil spelen, teken je ervoor dat je iets voor een ander wilt doen. Op het moment dat je dit niet wilt, wat kan, ben je bij ons niet welkom. En het is niet zo dat wij heel veel inzet buiten het veld van onze spelers vragen. Het gaat om een paar keer per jaar.” SenC heeft in het verleden meerdere keren per jaar een voetbalclinic verzorgt. En bij woon-zorgcomplex van Vitalis De Horst/Kronehoef is de jeugd in gesprek gegaan met de ouderen. Hij benadrukt dat het niet iets is dat hij wil opleggen aan een ander. “Uiteindelijk zit het in je. Alle jeugd en senioren die bij SenC spelen, staan hier voor open. Die vinden het ook leuk om te doen.”


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Trainers in het nieuws

Nieuwsarchief Trainer in het nieuws

Terugblik op: Mimoun Saoudi blijft positief over WODAN
(Door Gerard Verhagen)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png