Budel stelt kampioensfeest Mierlo-Hout nog even uit

Een beetje vreemde gewaarwording. Terwijl de supporters van Mierlo-Hout hun favorieten nog maar weer eens een keer naar voren schreeuwden, hoopte één Helmonder stiekem op een gelijkspel tegen Budel. De vader van Thom Meeuwsen had er immers een goede reden voor. "Onze Thom staat normaal in de spits, maar zit met zijn school in Nepal. Volgende week is hij terug en dan kan Mierlo-Hout thuis kampioen worden tegen Helmondia!"
Pa Meeuwsen kreeg wat hij wilde. In de 83ste minuut kreeg invaller Dani Deelen de bal voor het doel van Budel aangespeeld en vrij voor doelman Dennis Gils schoof hij de luid bejubelde 1-1 binnen. Verdiend, dat zeker, maar Mierlo-Hout-trainer Raymond Koenraadt slaakte een zucht van verlichting. "Eerlijk gezegd zag ik het niet meer gebeuren. We probeerden van alles, maar Budel stond gewoon goed en hun keeper leek niet te passeren. Met een gelijkspel ben ik dan ook diktevreden, want ik moet mijn collega William Hoeymans complimenteren. Zijn ploeg heeft er alles aan gedaan om ons vandaag geen kampioen te laten worden. Dan volgende week maar thuis."

Vanaf de eerste minuten was het duidelijk dat Mierlo-Hout het absoluut niks cadeau zou krijgen. Budel wil graag naar de nacompetitie voor promotie en kan dus zelf de punten ook goed gebruiken. In de 5de minuut leek de thuisclub zelfs al op voorsprong te komen, maar vrij voor doelman Devidson Janzen kwam Dennis Verstraeten niet tot scoren. Een paar minuten later leek het aan de andere kant raak, maar het doelpunt van Jeroen Rooijakkers vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Linke. 'Buitenspel' oordeelde de leidsman. En in de 14de minuut moest doelman van Gils gestrekt op een venijnig schot van Chafik Mezziani.
Onhoudbaar
Mierlo-Hout was in deze fase de bovenliggende partij en leek op weg naar een voorsprong. Met name Sander Vereijken, volgend seizoen actief bij Gemert, was enkele malen gevaarlijk. Hij soleerde twee keer door de verdediging van Budel, maar Van Gils weigerde te capituleren en redde twee keer knap. Waar iedereen zich al verenigd met een 0-0 ruststand, opende Budel in de 43ste minuut eigenlijk uit het niets de score. Verstraeten haalde van een meter of 25 verwoestend uit en de bal verdween onhoudbaar in de kruising: 1-0.
Werk aan de winkel dus voor Koenraadt, die zijn teleurgestelde manschappen weer moest oppeppen. Hierin leek hij wonderwel geslaagd, want meteen na rust kwam Mierlo-Hout bijna op 1-1. Een vrije trap van Richard Rooijakkers belandde buiten bereik van Van Gils op de paal. Ook hierna bleef Mierlo-Hout de betere ploeg, maar Budel bleef gevaarlijk in de omschakeling. Na een schietkans van Dani Deelen aan de ene kant, kwam Budel in de 60ste minuut bijna op 2-0. Uit een voorzet van Dennis Verstraeten kopte Steef Vasen de bal op de lat en in de rebound redde doelman Janzen. En de Helmondse keeper was een minuut later weer attent op een schot uit de tweede lijn.

Gehoor
Hiermee hield Janzen zijn team in leven en ging Mierlo-Hout op jacht naar de gelijkmaker. Deelen stuitte opnieuw op een goed reagerende van Gils en Vereijken claimde een strafschop, maar vond geen gehoor bij de scheidsrechter. In de 69ste en 70ste minuut was invaller Nicky Sleegers namens de bezoekers dicht bij de gelijkmaker, maar Van Gils leek deze wedstrijd niet te verslaan. Een minuut later juichte heel Mierlo-Hout bij een rake kopbal van Deelen, maar Linke had een duwfout gezien en keurde de treffer af. Budel kreeg nog een schietkans via Luc Nouwen, maar uiteindelijk was het Deelen die 1-1 maakte.

Linke liet lang doorspelen, maar de pijp was duidelijk leeg bij beide teams. Met het gelijkspel kon na afloop iedereen leven, al hadden de spelers en supporters van Mierlo-Hout graag een feestje gevierd. Zo'n zevenduizend kilometer verderop las iemand met een brede glimlach het berichtje op zijn telefoon: '1-1'. Volgende week is hij er bij...

Budel: 1. Dennis van Gils, 2. Stijn Beerten, 3. Bas van Dooren, 4. Roy Claassen (14. Mikel de Windt), 5. Jelle Martens, 6. Stan van Leeuwen, 7. Dennis Verstraeten (15. Luc Nouwen), 8. Rik Bogers, 9. Jasper Beerten, 10. Steef Vasen (17. Thijs van Geldorp), 12. Jeroen Bogers.

Mierlo-Hout: 1. Devidson Janzen, 2. Bob Uijen (15. Nicky Sleegers), 3. Danny van Hout, 4. Dennis van Steenis, 5. Rick van de Ven (12. Dani Deelen), 6. Niek Klaassen, 7. Jeroen Rooijakkers (14. Milan van Maaswaal), 8. Chris Kweens, 9. Sander Vereijken, 10. Chafik Mezziani, 11. Richard Rooijakkers.