Marvilde wint van BMC en bereikt 5e ronde Districtsbeker

Tegenstander BMC uit Berlicum had in de vorige ronde met niet misselijke cijfers (6-2) gewonnen van eerste klasser Gestel. BMC staat in de top van de derde klasse en speelde vandaag ook een zeer verdienstelijke wedstrijd. Het eerste half uur had Marvilde het erg lastig, maar daarna ging het veldspel steeds meer richting Marvilde. Uiteindelijk leverde dit een 4-2 overwinning op en mag het afwachten wie de volgende tegenstander wordt in de 8e finales van de beker.

Marvilde wilde vanaf de aftrap meteen duidelijk maken dat er voor BMC niets te halen was in Veldhoven, maar dat liep in de beginfase behoorlijk anders. Het veldspel van de bezoekers was goed en Marvilde kwam nauwelijks tot een (uitgespeelde) kans. In de zesde minuut werd de bal op de middenlijn verspeeld en mocht Stef van der Heijden alleen op Jeroen Keeris afgaan. Op de rand van het strafschopgebied wilde hij de bal met buitenkant rechts om de Marvilde-doelman spelen, maar hij deed dat slecht, waardoor de bal rechtdoor ging en dus behoorlijk naast het doel. In de 20e minuut kwam BMC dan toch op voorsprong. Na een goed uitgespeelde aanval kwam de bal bij Stef van der Heijden aan de linkerkant net binnen het strafschopgebied terecht. Zijn schot ging via de verste paal in het doel, 0-1. In de 26e en de 34e minuut waren er twee kopkansen voor Marvilde. Beide keren gaf Michael Maessen de bal voor vanaf links. Bij de eerste keer kopte Danny Das de bal over het doel en bij de tweede deed Max van de Gevel hetzelfde. In de laatste vijf minuten voor de rust kwam Marvilde toch nog op voorsprong. Danny Das joeg de bal op de middenlijn aan de rechterkant af bij zijn tegenstander en mocht na een een-twee met Max van de Gevel richting de achterlijn gaan. Zijn voorzet naar Tayfun Yilmaz werd door Ferran Groenendaal in zijn eigen doel getikt, 1-1. Drie minuten later ging doelman Jesper Langenhuijsen in de fout. Hij trapte de bal verkeerd weg, waarna Danny Das deze kon onderscheppen. Uiteindelijk mocht Danny de bal vanaf de rechterkant voorgeven en schoot Tayfun Yilmaz op 14 meter de 2-1 in het doel.

In de tweede helft kwam BMC na 10 minuten op gelijke hoogte. Een verre inworp vanaf rechts werd bij de eerste paal doorgekopt door Bram Verhoeven en omdat Jeroen Keeris richting die eerste paal onderweg was kon de doorgekopte bal in het lege doel vallen, 2-2. Drie minuten later kwam Marvilde weer op voorsprong. Een corner vanaf rechts werd weggewerkt, maar werd op 30 meter opnieuw over de as richting het doel geplaatst. Op 7 meter verlengde Tommy van de Wiel de bal met het hoofd in het doel, 3-2. Meteen hierna kreeg BMC over de linkerkant een goede mogelijkheid. De voorzet kwam bij de tweede paal terecht en hier leek de bal in het lege doel geschoten te worden, maar Sander Bertels wist de bal te blokken. Hierna kreeg Marvilde enkele grote kansen, maar de eindpass was telkens niet perfect. Twintig minuten voor het einde gaf Max van de Gevel de bal vanaf de middenlijn diep op Tayfun Yilmaz. Tayfun ging op de doelman af en dacht de bal over de uitkomende doelman te spelen. Die wist er echter nog net een paar vingers tegen te krijgen, waardoor het slechts een corner opleverde en die leverde dan weer niets op. Ook BMC bleef goed meevoetballen, maar grote kansen leverde dit niet echt meer op. In de 88e minuut werd de wedstrijd beslist toen Ties Bazelmans de bal vanaf 18 meter onder de doelman van BMC doorschoot, 4-2.

Een goede overwinning van Marvilde in deze eerste officiƫle wedstrijd na de winterstop. Volgende week gaat de competitie weer verder met een lastige uitwedstrijd in Tegelen bij SC Irene.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Stijn Louwers (46. Steven Cools / 87. Tommy Boogers), Tom Vroomen, Sander Bertels, Luc Martens (78. Ties Bazelmans), Danny Das, Muti Nawabi, Tayfun Yilmaz, Max van de Gevel