Marvilde uitgeschakeld in halve finale districtsbeker.

De halve finale van de beker was het eindpunt voor Marvilde. Uno Animo legde veel strijd aan de dag, mocht dat van de scheidsrechter ook ver doorvoeren, maar Marvilde creëerde eenvoudigweg te weinig om aanspraak te mogen maken op een finaleplaats. Uiteindelijk was spits Rick van Loon de grote man voor de thuisclub. Hij scoorde vier keer en nam daarmee de gehele productie van Uno Animo voor zijn rekening.

De eerste helft was in het begin voor Uno Animo, daarna een deel voor Marvilde en op het einde weer voor de thuisclub, dus dat het bij de rust 1-1 stond was een redelijke afspiegeling van de eerste 45 minuten. In de 10e minuut werd Tayfun Yilmaz diep gestuurd. Hij tikte de bal voorbij de keeper en ging neer. Dat leek op een penalty, maar de scheidsrechter besliste anders. Vier minuten later werd de bal diep gespeeld voor Uno Animo. Jeroen Keeris in het doel van Marvilde dacht de bal op te kunnen rapen, maar voor zijn handen werd die weggetikt door Rick van Loon. Op één meter van de achterlijn helemaal rechts in het strafschopgebied plaatste hij de bal knap via de verste paal in het doel, 1-0. Langzaamaan nam Marvilde het heft in handen en het mooiste doelpunt van de avond kwam van de voet van Steven Cools. Tien minuten voor de rust was hij het eindstation van een aanval over de linkerkant. Op de rand van het strafschopgebied pegelde hij de bal in de verre kruising, 1-1. Een paar minuten voor de rust kreeg Uno Animo nog een grote kans. Rick van Loon nam een hoekschop aan de linkerkant van het veld en voorbij de tweede paal kopte Rick van Broekhoven de bal terug voor het doel. Op vijf meter midden voor het doel kopte Job Boons hard op de onderkant van de lat.

In de tweede minuut van de tweede helft kreeg Rick van Loon meteen een grote kans. Gelukkig kreeg Jeroen Keeris nog net zijn vingers tegen de bal. In de 54e minuut viel dan wel de 2-1. Rick van Loon zette goed door, door het hart van de verdediging en alleen voor Jeroen Keeris tikte hij de bal rustig langs de Marvilde sluitpost. Hierna had Marvilde tot het einde een groot veldoverwicht, maar verder dan een snoekduik van Muti Nawabi (waar een schot beter zou zijn geweest) en een kopbal in de handen van doelman Rens Mols door Stijn Louwers kwam Marvilde niet. Ook in de tweede helft leek Marvilde recht op een strafschop te hebben toen Ties Bazelmans neergehaald werd in het strafschopgebied. Ook nu besliste de leidsman anders.

In de blessuretijd besliste een blinde trap naar voren de wedstrijd definitief. Die trap kwam bij Rick van Loon terecht en Rick was net iets eerder bij de bal dan Jeroen Keeris. Hierna was het doel leeg, 3-1. De wedstrijd was dus beslist en Marvilde kreeg uiteindelijk ook nog de 4-1 tegen (weer Rick van Loon). De finale is niet bereikt en wij wensen Uno Animo veel succes op 10 mei tegen de winnaar van de wedstrijd GOES – Cluzona (1 mei). Toch heeft Marvilde alweer een succesvol seizoen gehad, waarmee het plaatsing voor de TOTO KNVB beker van volgend seizoen bewerkstelligd heeft.