Marvilde naar kwartfinale Districtsbeker

De strijd om de districtsbeker is ondertussen ver gevorderd. Na de poulefase werd door Marvilde gewonnen van Best Vooruit (2-3), Gilze (0-2) en BMC (4-2). Vandaag stond in de 5e ronde (1/8e finale) een thuiswedstrijd op het programma tegen SVSSS uit Udenhout. SVSSS speelt in de derde klasse en na een matig begin van de competitie staan ze nu op de derde plaats. Geen tegenstander komt in deze fase van de beker, als ze niet kunnen voetballen en dat bleek ook voor SVSSS.

Vol strijd gaven ze Marvilde nauwelijks rust om in het spel te komen. Na een snelle voorsprong van de bezoekers kwam Marvilde voor de rust op gelijke hoogte en net voor het einde op voorsprong. Voldoende om de volgende ronde te halen.
De wedstrijd begon slecht voor Marvilde, want al in de derde minuut werd er een overtreding gemaakt op Steffan Moes wat een penalty opleverde voor de bezoekers. Die werd ingeschoten door Stefan Dekkers en ondanks dat Jeroen Keeris in de goede hoek zat en de bal bijna te pakken had werd het toch 0-1. Acht minuten later weer een grote kans voor SVSSS. Aan de linkerkant in het strafschopgebied kreeg Steffan Moes de bal en op zijn inzet moest Jeroen Keeris redding brengen. Langzaamaan kwam Marvilde meer aan voetballen toe en in de 19e minuut leverde dit de gelijkmaker op. Een corner van Muti Nawabi vanaf rechts werd kort genomen op Sander Bertels. Sander gaf de bal voor en uiteindelijk kwam deze bij de tweede paal bij Tayfun Yilmaz terecht. Tayfun schoot de 1-1 in het doel. Hierna ging de strijd, want dat was het gedurende 90 minuten, gelijk op. Net voor de rust moest Jeroen Keeris nog een keer redden op een schot van Stefan Dekkers, die vanaf rechts op 20 meter uithaalde. De corner die Jeroen weg moest geven leverde niets op. De tweede helft had Marvilde een veldoverwicht en probeerde SVSSS gevaarlijk te worden op de counter. De enige kansjes kwamen van Lars Cornelissen, die in het strafschopgebied probeerde met een lob over de 2.04m lange doelman van Marvilde een doelpunt te maken, maar die lob was niet hoog genoeg. Marvilde kreeg een klein kansje door een schot van Muti Nawabi vanaf 23 meter wat strandde op de vuisten van de doelman. In de 83e minuut viel uiteindelijk de beslissing. Muti Nawabi schoot op doel, de doelman liet los en Danny Das zorgde van dichtbij voor de 2-1 voorsprong. Hierna probeerde SVSSS met man en macht om de stand gelijk te trekken wat in de 86e minuut bijna lukte. Een verre inworp vanaf links van Ronald Frijters werd bij de 1e paal door Ruben Dieteren doorgekopt. De bal ging over Jeroen Keeris en tegen de lat, waarna Marvilde uit kon verdedigen. In de hectische slotfase was er in de 95e minuut nog een rode kaart voor Gijs Kiebert, na een onhandige overtreding op het middenveld en één minuut later kreeg Ruben Dieteren zijn tweede gele en dus rode kaart. Na 7 minuten extra tijd kwam het verlossende eindsignaal en heeft Marvilde dus de kwartfinale bereikt. Die wordt gespeeld (in principe op dinsdag 3 april) in Waardenburg bij zaterdag eerste klasser WNC dat met 5-3 won van Heeze. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de halve finale en nog belangrijker voor de TOTO KNVB beker van volgend seizoen. Voorwaar een prestatie die je niet elk jaar mee zult maken.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen (90 Gijs Kiebert), Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Wouter van Vark, Steven Cools, Luc Martens (70 Danny Das), Sander Bertels, Muti Nawabi, Tayfun Yilmaz, Tommy Boogers (94 Dennis van de Wijer)