Maarheeze en SV Budel delen de punten in sfeervolle derby

Bij een ruststand van 1-1 eindigde de wedstrijd na 90 minuten in een 2-2 gelijke stand onder het toeziend oog van ruim 500 toeschouwers.

Vv Maarheeze heeft de derby tegen sv Budel aangegrepen om er een waar voetbalfeest van te maken. Speciaal voor deze wedstrijd was er dan ook voorafgaand aan het duel rond 15.00 uur al een voorbeschouwing met beide trainers in de kantine ten overstaan van supporters en sponsoren van vv Maarheeze, waarbij beide trainers hun strategieën voorzichtig bloot gaven.
Na deze voorbeschouwing was het tijd voor de mini's van Maarheeze en Budel die al vroeg in hun voetbalcarrière mochten proeven aan een echte derby-sfeer. Deze jongste voetbaltalenten lieten zich dan ook van hun beste kant zien en zorgden voor een mooie "opwarmer" richting de wedstrijd.

Om 16.00 uur traden beide teams, begeleid met hun mini's, de "arena" en zorgden voor een aanvallende openingsfase. In de 8e minuut brak Maarheeze gelijk de wedstrijd open toen rechterspits Rick van der Linden, na een mooie combinatie met Remy Verhoeven, de bal panklaar legde voor Jordy van Zon die deze kans resoluut afmaakte: 1-0. Budel moest nu het initiatief nemen en pakte dit ook want amper 10 minuten later scoorde Budel de gelijkmaker. Middenvelder Jasper Beerten kon ongehinderd op rukken naar de 16-meter van Maarheeze en verwoestend uithalen om Maarheeze doelman Tom Geurts kansloos te laten en de stand gelijk te trekken naar 1-1. In de 26e minuut waande Maarheeze andermaal op voorsprong te komen maar het doelpunt van Robin van Vuurden werd door de scheidsrechter, enigszins twijfelachtig, afgekeurd vanwege buitenspel waardoor beide teams gingen rusten bij een 1-1 tussenstand.

Na de rust vervlakte de derby wat, wellicht ook doordat de regen een beetje spelbreker werd en ook doordat beide teams er met de "handrem" op speelden. Het duurde dan ook tot de 68e minuut voordat er weer vuur kwam in de wedstrijd. Na een prachtige individuele actie van Budel-aanvaller Jelle Martens werkte Maarheeze verdediger Terri Boonen de bal ongelukkig in zijn eigen doel en kon Budel de voorsprong van 1-2 op het scorebord brengen. Hierop moest Maarheeze komen en wisselde al snel 2 extra frisse aanvallers erbij met nog ca 15 minuten te spelen. In de 81e minuut was invaller Brett Vanderweijden dan ook dicht bij de gelijkmaker maar stuitte jammerlijk nog op Budel-doelman Don Driessen. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd leek Budel de wedstrijd naar zich toe te trekken toen via een counter 2 aanvallers van Budel vrij richting Maarheeze-doel konden trekken. De aanval strandde echter en Maarheeze kon gelijk via een vloeiende combinatie tussen Sjors Bukkems en Rick van der Linden de aanval overnemen. Met een loepzuivere voorzet wist Rick van der Linden, ditmaal vanaf links, wederom het hoofd van Jordy van Zon te vinden die met een snoeiharde kopbal Budel-doelman Don Driesen kon verslaan en de, voor Maarheeze, bevrijdende gelijkmaker kon aantekenen: 2-2. In de boeiende slotminuten trachtte Maarheeze nog door te drukken om ook nog de winnende treffer te maken maar de aanvallen strandden in de Budel verdediging zodat de derby eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Na afloop werd de derby in een broederlijke en goede sfeer voortgezet in de volgestroomde kantine van vv Maarheeze en konden de supporters van beide teams zich vinden in het gelijke spel. Beide verenigingen kunnen dan ook terug kijken op een geslaagde, mooie en sportieve derby ontmoeting waarbij de terugwedstrijd in Budel ook alvast werd vastgelegd voor de zaterdagavond. Op zaterdagavond 17 maart 2018 zal Maarheeze naar Budel trekken om daar dan wederom een mooi voetbalfeest van te maken.