Klinkende overwinning zaalvoetballers FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft tegen ZVV Volendam drie belangrijke punten behaald. In het eigen Indoor Sportcentrum Eindhoven won de ploeg van coach Jan Vogels vrijdagavond met 3-0 van de Volendammers. Vogels: "We hebben gewoon goed gespeeld. Ik ben trots op het team."

Veel kansen

De wedstrijd was voor beide partijen erg belangrijk. Voor FC Eindhoven om nacompetitie te ontlopen, voor Volendam om in de top mee te blijven draaien. Het waren de Eindhovenaren die het beste uit de startblokken kwamen. In de eerste minuut al kreeg het team een vrije trap op een gevaarlijke plaats. De rebound van de vrije trap kwam terecht in de voeten van Raphinha, die de bal heerlijk het doel in volleyde. De daaropvolgende tien minuten stonden voornamelijk in het kader van veel kansen. Zo was Bouyouzan na vijf minuten dichtbij een treffer, maar zijn schot ging naast.

Ook Volendam kreeg kansen. Michael Tol wurmde zich enkele minuten later door de defensie van FC Eindhoven en kwam tot schieten, maar de bal ging ruim over. Doelpunten vielen er pas weer in de vijftiende minuut. Volendam-keeper Jack Steur ving een hoge bal klemvast, maar viel vervolgens achterover het doel in: de 2-0. Nog geen vijftien seconden later lag ook de 3-0 erin. Na goed combinatiespel aan Blauw-Witte zijde werd Jorg van Galen vrij voor het doel gevonden. Hij kon de bal er gemakkelijk inlopen en zo ook de ruststand op het scorebord zetten.

Doelpuntenfestijn
In de tweede helft begon ZVV Volendam verrassend meteen met vijf veldspelers, in de hoop een doelpunt te forceren. Dit leidde verder niet tot veel gevaar bij FC Eindhoven. In de 25e minuut werd het zelfs bijna 4-0, maar het schot van Bouyouzan werd nipt uit de kruising weg gebokst. Iets later deden de bezoekers dan toch wat terug. Door een slordigheid bij FC Eindhoven kon Robin Kwakman de bal veroveren en na een combinatie de 3-1 maken. Hierna ging het opeens snel.

In de 32e minuut veroverde Van Galen de bal op het middenveld. Hij zette de aanval zelf op, en na een mooie combinatie met Ter Linden kon hij zelf de 4-1 binnenschieten. Hierna begon Volendam weer met vijf veldspelers te spelen, wat meteen tot een tegentreffer leidde. Grimmelius wist de bal te pakken en ineens in het lege doel te schieten. Amper twee minuten later deed hij ditzelfde kunstje nog een keer, maar toen mét keeper Steur in de goal bij Volendam. De bal zweefde prachtig over hem heen in het net. In de twee daaropvolgende minuten scoorden ook Hakkens en Allouch. Beide spelers schoten vanaf een soortgelijke positie, een lastige hoek aan de zijkant, de baal hard en laag binnen: 8-1. Een minuut voor tijd kreeg Volendam nog een 10-meter trap. Mike van Diemen faalde niet en bepaalde de eindstand op 8-2. Belangrijke winst voor de Blauw-Witten!

"Teamprestatie"
Oefenmeester Vogels kon na afloop van de wedstrijd niet veel meer dan blij zijn met het resultaat. Vogels: "We begonnen de wedstrijd uitstekend en hebben dit lang vol gehouden. In de tweede helft hebben we de druk wat opgevoerd, en dit resulteerde in meerdere goals. Ik ben heel blij met het voetbal dat ik vandaag en de afgelopen paar wedstrijden gezien heb."