Keldonk - Nederwetten: 3-1

Ondanks hard werken geen punt voor Nederwetten

Door Louis Staals

Aan het weer heeft het zeker niet gelegen. Een strakblauwe hemel spreidde zich over het gezellige complex van de Keldonkse voetbalvereniging. Velen hadden de weg naar het sportpark weten te vinden en dat waren niet alleen  de inwoners van Keldonk. Een dertigtal Nederwetten supporters omzoomde mede het veld van de tegenstander.
In de 10e minuut mocht Keldonk niet klagen toen een zwak ingeschoten bal van Tim Bunthof door de Keldonk goalie volledig verkeerd ingeschat en hij maaide opzichtig over de bal. Gelukkig voor de keeper rolde de bal net naast het doel. In de 18e minuut had  Tim Bunthof onnodig balverlies op het middenveld en uit de counter die daaruit ontstond scoorde Tom van den Broek de 1-0. Dit was een domper voor Nederwetten en slechts vier minuten later schoot dezelfde speler ook nog de 2-0 achter keeper Jordy van den Boogaard van Nederwetten. Met deze stand werd de rust behaald en het Wettense publiek hoopte op een kentering in de wedstrijd.

Deze kentering diende zich aan in de 65e minuut toen Christiaan Baaten onderuitgehaald werd  in de zestien en Nederwetten een penalty kreeg. Giel van Korven ging achter de bal staan om de 2-1 te scoren maar de Keldonkse doelman pareerde zijn schot prima. Uit de daarop volgende situatie kopte Giel van Korven een voorzet van links goed door en kon Christiaan Baaten alsnog de 2-1 aantekenen. Drie minuten later kreeg Nederwetten toch de genadeklap toen in de 68e minuut Peter van Zutphen de bal snoeihard achter keeper van den Boogaard, die verder vele reddingen verrichtte, schoot. Er kwamen nog wel enkele kansjes voor Nederwetten maar rond de klok van 16.30 hoorde je een zucht van verlichting toen de scheidsrechter, die overigens niet slecht had gefloten, voor de laatste maal op zijn fluit blies. Volgende week uit naar het hooggeplaatste Odiliapeel met de hoop dat Nederwetten het imago van topploegen killer, net als 2 weken geleden tegen  SPV waar kan maken.