logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

12 mei 2019 | 1e klasse C

Juliana ’31 - Oirschot Vooruit: 2-0


Deel dit bericht:


Het is Oirschot Vooruit helaas niet gelukt om een puntje af te snoepen van koploper Juliana uit Malden. Door de uitslagen van de andere ploegen onderin (Tilburg verloor met 3-0 bij Alverna en Brabantia speelde met 1-1 gelijk bij Prinses Irene) blijft het ongemeen spannend welke 2 ploegen veroordeeld zijn tot het spelen van nacompetitie voor behoud in de 1e klasse. Nog 2 wedstrijden zijn er te spelen waarna de definitieve beslissing gaat vallen.

Als Oirschot Vooruit de komende 2 wedstrijden blijft voetballen zoals vanmiddag moet het nog mogelijk zijn om de dans te ontspringen. Het team van Piet Drijvers begon vandaag zonder de afwezige Max van Kollenburg aan de wedstrijd. Hierdoor kwam Bram Meeuwis wat meer aanvallend te spelen op het middenveld en schoof Koos Gloudemans door vanuit de achterste linie als verdedigende middenvelder. Sjoerd van de Wal vulde het gat achterin centraal weer op.

Oirschot Vooruit begon goed aan de wedstrijd en straalde uit dat het hier niets cadeau kwam geven. Toch ging het na 5 minuten al fout en kon Juliana spits Diesel van dichtbij een voorzet binnenkoppen bij de 2e paal, 1-0 dus. In de 16e minuut het eerste wapenfeit van Oirschot Vooruit, Fons Meeuwis schiet van afstand net over het Maldense doel. De ploeg werkt hard maar vaak komt de laatste pass net niet goed aan waardoor het niet echt gevaarlijk wordt. In de 26e minuut ligt de wedstrijd enkele minuten stil en valt Thijs Hendriks van Juliana uit met een vervelende knieblessure, sterkte namens Oirschot Vooruit bij deze voor Thijs. Hierdoor raakt Juliana toch wat ontregeld en daar proberen de groen-witten gebruik van te maken. Via een mooie actie van Harm Ketelaars in de 30e minuut wordt Alex van Overdijk op links diep gestuurd. Zijn voorzet wordt nog net tot corner verwerkt door de verdediging van Juliana.

Oirschot Vooruit blijft het proberen en is voor rust nog een paar keer gevaarlijk via Dorus van de Wal, Joris Swaanen en Fons Meeuwis. Alle keren is de prima spelende Harm Ketelaars vanaf het middenveld de aanstichter van het gevaar. Het is eigenlijk wachten op de gelijkmaker in deze fase van de wedstrijd. Bram Meeuwis komt in de 43e minuut met een schot op doel wat nog net geblokt kan worden door een verdediger van Juliana. In de rebound is het Dorus van de Wal die zijn kopbal met moeite uit het doel getikt ziet worden door de goalie van Juliana. Het zit in deze fase niet echt mee voor Oirschot Vooruit. De rust wordt bereikt met een 1-0 tussenstand.

Na rust hanteert Juliana veelvuldig de diepe bal en probeert het vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden voor het doel van Menno Kuulkers. Er komen diverse corners en daarbij is het dit seizoen vaak billenknijpen voor de Oirschot Vooruit toeschouwers. Gelukkig blijft de stand 1-0 en houdt Oirschot Vooruit perspectief op een doelpunt. Trainer Piet Drijvers wissels in de 80e minuut Dorus van de Wal voor Gijs Sebregts in de spits. Dat doelpunt voor Oirschot Vooruit lijkt er aan te komen wanneer Bram Meeuwis in de 82e minuut Joris Swaanen vrij in het strafschop gebied zet. Deze wordt onderuit gehaald en de verwachting was een penalty voor Oirschot Vooruit. De scheidsrechter fluit wel maar beoordeelt de situatie als een schwalbe van de aanvoerder en beloont hem ook nog met een gele kaart. Opmerkelijke beslissing van de man in het zwart, dat werd vanaf de kant toch heel anders gezien!

Zo nadert het einde van de wedstrijd waarin Oirschot Vooruit toch eigenlijk wel een punt heeft verdiend gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd. Zoals zo vaak zit vandaag ook het venijn in de staart. Een vrije trap van Juliana wordt binnengekopt door invaller Bart Schiks in de 86e minuut, 2-0 en daarmee de definitieve beslissing in de wedstrijd. Jammer voor Oirschot Vooruit, dat zich lang staande hield tegen de koploper maar net een beetje geluk miste om een kostbaar punt te vergaren. Nog 2 kansen blijven er over, te beginnen volgende week zondag in Oirschot tegen Woezik. Op de laatste speeldag nog de uitwedstrijd tegen SC ’t Zand in Tilburg.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png