logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

8 juli 2019 | - Wedstrijd van de week 

Terugblik op: Trainer Peter Coumans is een échte winnaar


Deel dit bericht:


Met de rubriek ‘terugblik op’ willen we in de zomermaanden terugkijken op de meest gelezen en aansprekende interviews uit seizoen 2018-2019. Hieronder een interview met Jordi van Meurs van 29 november 2018. Daarin gaf de topscoorder destijds aan dat FC Eindhoven/av alleen voor de titel gaat, wat uiteindelijk ook geschiedde.

 

Je zou het hem zo niet geven, maar Jordi van Meurs, topschutter van FC Eindhoven/AV, is inmiddels toch al 25 jaar. Hij is zo’n speler die nooit ouder lijkt te worden en die nog speelt, zoals hij in de jeugd bij SV Valkenswaard speelde. “De noemer ‘talent’ kan er wel af”, lacht Van Meurs, die eerder ook voor De Valk en PSV/AV speelde. “Maar mijn speelstijl is inderdaad nauwelijks veranderd. Ik ben technisch, snel en scoor vrij gemakkelijk.”

Het is niet voor niets dat de Valkenswaardenaar tot nu nog in alle wedstrijden van FC Eindhoven/AV in actie is gekomen. “Peter Coumans is een échte toptrainer”, klinkt het grinnikend. “Hij weet als geen ander wie hij altijd moet opstellen. Nee, dit is niet de reden dat we momenteel koploper zijn in de tweede klasse. We hebben de afgelopen jaren diverse trainers gehad, maar ik vind Peter de beste die ik tot nu toe heb meegemaakt. Hij is een échte winnaar en dit brengt hij ook over de groep. Van zo’n verlies tegen EFC (1-0) en het gelijkspel tegen Someren is hij behoorlijk ziek van (1-1). Het gat met de concurrentie had al veel groter kunnen zijn.”

Want FC Eindhoven/AV gaat dit seizoen maar voor één prijs: het kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse. “Bij de andere trainers was het in de meeste gevallen ‘net niet’, maar Peter past precies bij deze spelersgroep. We hebben nogal wat ‘haantjes’ en die moeten soms keihard worden aangepakt. Peter schuwt de confrontatie niet en durft – als de wedstrijd hierom vraag of hij een andere reden ziet om te wisselen – ook een goede speler ernaast te zetten. Ik heb in het begin van het seizoen ook woorden met hem gehad, want ik was het er niet mee eens dat hij mij links op het middenveld neerzette. Uiteindelijk heeft hij wel gelijk gekregen, want het elftal is nu veel meer in balans.”

Flanken
In het 4-4-2 systeem dat FC Eindhoven/AV momenteel speelt, zijn belangrijke rollen weggelegd voor de mensen op de flanken: Jordi van Meurs en Gino de Wijs. “We komen veel in balbezit, kunnen laten scoren of zelf afronden. Toevalligerwijs heb ik in de laatste twee wedstrijden, waarin we maar één punt behaalden, niet gescoord. Dan zondag maar, want als we winnen, vergroten we de voorsprong op Wilhelmina’08 tot zeven punten. En twee andere, mogelijke kandidaten voor de titel, EFC en Braakhuizen, spelen tegen elkaar.”

Hoewel er elk jaar wel belangstelling is voor van Meurs, is hij niet plan te verkassen. “Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en als het allemaal meezit, spelen we komend seizoen gewoon op eerste klassenniveau. Dat is toch mooi! Ik hoef niet meer zo nodig ergens anders te spelen. Bovendien is het lekker dichtbij. Ik ben met de auto in tien minuten hier. Zolang ik van Dré (André Nijssen, technisch manager bij FC Eindhoven/AV, red.) mag blijven, ga ik hier elke training en elke wedstrijd lachend het veld op. Op gewoon gras, ja. Dat vind ik toch het fijnste.”

Tandje
Zondag tegen Wilhelmina’08 wordt het sowieso geen gemakkelijk wedstijd, aldus Van Meurs. “Ze staan niet voor niets tweede. Maar ik heb het gevoel dat iedere ploeg tegen ons een tandje bij schakelt. Ze willen allemaal van de koploper winnen, maar ook speelt mee dat we club uit Eindhoven zijn – de grote stad – en dat we het imago hebben van een bij elkaar gekocht team. Maar we hebben ook gewoon een heel leuke groep. Zondag wil ik graag vlammen. Vorig seizoen stond ik in de spits en kreeg ik veel minder ruimte. Nu kan ik lekker mijn acties maken en Gino en ik zijn ook gevaarlijk in de counter.”


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Terugblik op: Trainer Peter Coumans is een échte winnaar
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png