Inefficient FC Eindhoven verliest wederom

Trainer Jan Vogels: "We gaan simpelweg slecht met kansen om."

Veel kansen
Net als veel wedstrijden dit seizoen komt FC Eindhoven prima uit de startblokken. Al in de eerste vijf minuten waren er meerdere grote kansen voor de Blauw-Witten. In de zesde minuut kwam Tim van den Akker dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot belandde op de paal. FC Marlène kwam aanvallend gezien alleen aan de beurt uit counters. Hierin werden ze meteen gevaarlijk. In de tiende minuut weerhield keeper Ian Willems de bezoekers van de 0-1. Hij stopte een 1-op-1 kans.

In de zestiende minuut werd de verlossende eerste goal gemaakt. Jorg van Galen wist een slordige bal in de verdediging van FC Marlène te onderscheppen. Met een hard schot knalde hij onverbiddelijk de 1-0 binnen. Lang kon FC Eindhoven niet genieten van de voorsprong. Nog geen minuut later maakte Jeroen Kossen met een laag schot de gelijkmaker: 1-1. Jordy Cretier deed daar twee minuten later nog een schepje bovenop. Met een afstandsschot zette hij FC Marlène op voorsprong. Tien seconden voor tijd zorgde Van Galen er met zijn tweede doelpunten nog voor dat FC Eindhoven met een gelijkspel kon gaan rusten. Vanuit een goed opgezette aanval kwam hij vrij en schoot hij weer binnen.

Onstuimige eindfase
Na rust kwamen de bezoekers goed uit de startblokken. Binnen zes minuten stond het 2-4. De eerste treffer kwam van de voeten van Nigel Wijdenbosch. Hij werd met een knappe steekpass gevonden, en hij faalde niet van dichtbij. Danny Havermans scoorde daarna de 2-4. Na een mooie actie schoot hij feilloos binnen.

Lang leek FC Eindhoven op een verlies af te stevenen. In de 35e minuut begon de Eindhovense selectie met vijf veldspelers te spelen. Dit wierp vrijwel meteen zijn vruchten af. Oualid Saadouni kwam vrij en schoot van dichtbij binnen. Tien seconden na de 3-4 werd ook de gelijkmaker gescoord. Keeper Ian Willems stopte eerste een kans. Hij nam de bal aan de voeten en sprintte het veld over, om vervolgens de bal snoeihard tegen de touwen te werken: 4-4. De Blauw-Witten gingen hierna vol voor de winst. Veertig seconden voor tijd sloeg het noodlot echter toe. Een overtreding in het strafschotgebied zorgde voor een penalty. Ismail Hamdaoui schoot de bal vanaf de stip binnen. Tien seconden voor tijd ontving Lahcen Bouyouzan nog een rode kaart. De tweede penalty van Hamdaoui ging naast. De eindstand bleef daarmee 4-5.