Hulsel - Riethoven: 2-1

Het optreden van de scheidsrechter was inderdaad niet hoogstaand, maar de nederlaag tegen Hulsel (2-1) had Riethoven uiteindelijk toch voornamelijk aan zichzelf te wijten. Twee keer zag de defensie van de koploper er niet goed uit en profiteerde de thuisclub optimaal. Bovendien miste Riethoven enkele opgelegde kansen en had het in Hulsel-doelman Michiel van Limpt een grote sta-in-de-weg.
De boomlange keeper, overgekomen van Bladella, was zondag de uitblinker in een koude en weinig verheffende topper in de vijfde klasse E. “Ik speelde in een vriendenelftal op zaterdagmiddag en toen mijn broer Julian aangaf bij Hulsel in de selectie te gaan voetballen, vroeg hij of ik zin had om mee te gaan. Het leek me wel wat om met hem samen te kunnen blijven spelen en ik heb de overstap gemaakt. Het bevalt me hier prima. We hebben een leuke groep en ik denk dat we met Hulsel nog beter kunnen. Riethoven heeft een goed elftal, maar wij waren vandaag onverzettelijk.”
En daarmee sloeg Van Limpt de spijker op zijn kop. Waar Riethoven na de vlotte 1-0 achterstand verwoed op jacht ging naar de gelijkmaker, bleef Hulsel – soms met kunst- en vliegwerk – dapper overeind. Met aan het hoofd de doelman, die met enkele knappe reddingen een doelpunt van de bezoekers voorkwam. Gijs van Otten en Willem Tops hadden moeten scoren, maar Van Limpt gaf geen krimp. “Natuurlijk is de competitie nog lang, maar het zou fantastisch zijn als we kunnen meedoen om promotie naar de vierde klasse”, aldus de Bladelse goalie. “Misschien kan ik dan wel wat vrienden overhalen om ook naar Hulsel te komen…”
Discutabel
Voor Riethoven zit er niets anders op dan uithuilen en opnieuw beginnen. Te veel spelers én trainer Stefan de Graef stoorden zich aan de soms wat discutabele beslissingen van scheidsrechter Van Rijswijk, maar de nederlaag was toch écht het gevolg van het missen van kansen. Bovendien had de leidsman – uiteraard – geen schuld aan de twee tegentreffers. Van Rijswijk kon in de 5de minuut niks anders dan naar de strafschopstip wijzen, toen doelman Eric Verhagen een doorgebroken speler neerhaalde. Sterker nog, hij was coulant, door de keeper slechts geel te geven.
Michiel van Limpt verschalkte vervolgens zijn collega en schoot onberispelijk in. Met deze 1-0 voorsprong nam Hulsel even wat gas terug en dit bood Riethoven de mogelijkheid om beter in de wedstrijd te komen. Er kwam kansen, maar zoals gezegd was Van Limpt haast niet te kloppen. Nauwelijks vijf minuten in de tweede helft kwam Hulsel uit het niets op 2-0. Een hoge vrije trap werd door Stef Rooijmans met het hoofd panklaar gelegd voor Julian van Limpt, die van dichtbij de bal binnenschoof.
Passend
Met de moed der wanhoop trok Riethoven weer ten strijde, maar de frustraties liepen bij sommige roodwitten steeds verder op. Jammer, want een Riethoven in goeden doen, moet van Hulsel kunnen winnen. In de 58ste minuut werd het 2-1, toen invaller Joey van Otten een voorzet van Harm Theuws simpel kon intikken, maar verder liet Hulsel het niet meer komen. Van Limpt redde knap op een schot van Tim van de Graaf. Aan de andere kant had Rooijmans de 3-1 op zijn schoen, maar zijn inzet ging over. In de slotfase kreeg Theuws nog rood en zorgde hij – onbedoeld – voor een passend einde van deze vervelende voetbalmiddag voor Riethoven.

Hulsel: 1. Michiel van Limpt, 2. Tom Schellekens, 3. Twan Corsten, 4. Ruud van der Heijden, 5. Michel Verburg, 6. Stein van Rooij, 7. Julian van Limpt, 8. Joris van der Heijden, 9. Stef Rooijmans, 10. Kobe Habets, 11. Tom van der Heijden (12. Ron van Gompel).

Riethoven: 1. Eric Verhagen, 2. Harm Theuws, 3. Lars van Driel, 4. Tom Smulders (14. Joris van Beek), 5. Tim Wouters, 6. Willem Tops, 7. Sander Snellens, 9. Koen Donkers (12. Rutger van Grootel), 10. Tim van de Graaf, 11. Jonathan Gijrath (8. Joey van Otten), 13. Gijs van Otten.