Hoogeloon verzuimt matig Waalre écht pijn te doen

Waalre wordt door veel mensen gezien als een outsider voor de titel in de vierde klasse F. De ploeg van Marc van Kemenade oogde zondag tegen Hoogeloon echter bijzonder flets en kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Thuisclub Hoogeloon verzuimde daarbij de zwartwitten écht pijn te doen en won slechts met 2-0.
Trainer Nik Bierens was na afloop dan ook gematigd tevreden. "We hebben een prima overwinning behaald en nauwelijks iets weggegeven. Toch komen we aan het einde nog bijna in de problemen. Als Waalre de 2-1 kan maken, was het misschien toch nog spannend geworden. Onnodig, want we hadden zeker vier of vijf keer kunnen en moeten scoren." De Belgische oefenmeester doelde op de kansen voor met name Niek van den Broek. De aanvaller, overgekomen van De Weebosch, maakte de tweede treffer, maar was ook enkele malen veel te onrustig in de afwerking.
Bierens was overigens mede verantwoordelijk voor de meer dan verdiende overwinning. Hij schakelde in de tweede helft om naar een systeem met twee spitsen en zorgde met vier middenvelders voor meer druk naar voren. "Voor de rust kwamen we een paar keer in de problemen als zij de lange bal hanteerden. Hun middenveld kreeg gewoon te veel ruimte om de aanvallers diep te sturen. Door dit te ontregelen, kwam Waalre nauwelijks meer in hun spel. Mooi dat het team mijn tactische aanpassing juist heeft uitgevoerd. Dit is een overwinning van het collectief."
Rechtstreeks
In de eerste twintig minuten was Hoogeloon de beste ploeg. Al in de 8ste minuut kreeg Sam de Laat een grote kans. Hij troefde Johan van den Reek in een rechtstreeks duel af, maar stuitte op doelman Lars Bouwmans. Twee minuten later was de Waalre doelman evenwel kansloos, toen Hans van der Heijden zich prima vrijspeelde en beheerst afrondde. In de 10de minuut was er opnieuw gevaar voor het doel van Waalre. Van den Broek kon vrij uithalen, maar schoot hoog over. Het was het laatste wapenfeit van Hoogeloon vóór de rust.
Waalre werd sterker en nam het heft in handen. De thuisclub liet zich veel te ver terugzakken en bood de formatie van Van Kemenade de kans om combinerend een weg naar het doel van Jesse Lamers te zoeken. Echte kansen leverde dit trouwens niet op. Bart Cox volleyde de bal net naast het doel. In de rust greep Van Kemenade in en bracht topscorer Kees Uijthoven en René Hooijmans in de ploeg. Sjef van den Biggelaar en Lowie van Kuringen bleven in de kleedkamer achter.

Slordig
Het was echter Hoogeloon dat het beste van het spel had en ook de meeste kansen kreeg. In de 53ste minuut viel de 2-0. Van den Broek omzeilde de buitenspelval en scoorde simpel. Waalre probeerde het hierna wel, maar speelde te slordig om het Hoogeloon echt moeilijk te maken. In de 57ste minuut leek Rik Michielse de 3-0 te scoren, maar doelman Bouwmans redde knap. Even later moest scheidsrechter Richard Peters zich laten verzorgen en de leidsman volbracht de wedstrijd enigszins hinkend.
Er waren nog kansen voor Kees Uijthoven en René Hooijmans, namens Waalre, en Niels van den Broek en Niels Luyten, namens Hoogeloon. Gescoord werd er echter niet meer. Ook niet door Jordy Bruininx. Na een knal van Hans van der Heijden op de vuisten van Bouwmans, had de robuuste invaller van Hoogeloon van de kans om de 3-0 binnen te schieten. Hij werd echter afgetroefd door teamgenoot Van den Broek, die hoog overschoot. Bij de thuisclub was echter vrijwel niemand die daar om maalde...

Hoogeloon: 1. Jesse Lamers, 2. Rik Michielse, 3. Tom Michielse, 5. Rick Peeters, 6. Sam de Laat. 7. Sjoerd de Laat, 8. Yannick Sol (18. Jordy Bruininx), 9. Tom de Laat, 10. Niek van den Broek, 14. Niels Luyten, 15. Hans van der Heijden.

Waalre: 1. Lars Bouwmans, 2. Wouter Bosman, 3. Johan van den Reek, 4. Tim van Schijndel, 5. John van Dijk (15. Bas van Geloven), 6. Bart Cox, 7. Sjef van den Biggelaar (14. René Hooijmans), 8. Joey Gang, 9. Lowie van Kuringen (12. Kees Uijthoven), 10. Tommy Knigge, 11. Ivar Brans.