logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Einduitslagen/geplaatste ploegen poulefase Districtsbeker

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Brian Vermeer (Valkenswaard)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

5 mei 2019 | - Wedstrijd van de week 

Hoogeloon Kampioen 4e klasse F


Deel dit bericht:


Hoogeloon moet diep gaan om kampioen te worden.

In een meer spannende dan goede wedstrijd heeft Hoogeloon de titel in de vierde klasse F gepakt. Tegen de laatst overgebleven concurrent Vessem werd het 1-1. Een zwaarbevochten gelijkspel, want de bezoekers hadden de meeste en beste kansen. Na een snelle achterstand in de tweede helft, kopte Niels Luyten in de 70ste minuut de luid bejubelde gelijkmaker binnen. Voldoende om kampioen te worden.

Aanvoerder Tom de Laat haalde na afloop dan ook opgelucht adem. “Vessem speelde gewoon heel goed en maakte het ons ontzettend moeilijk. Ik denk dat we blij moeten zijn dat we nog de 1-1 konden scoren, want het had ook zomaar 0-2 kunnen worden. Over het gehele seizoen is het kampioenschap natuurlijk verdiend, maar vandaag was ons spel ondermaats. En met Marijn van Rooij heeft Vessem niet voor niets de beste doelman van de vierde klasse E in het team. Die pakte enkele prachtige ballen. Onze keeper trouwens ook. Die hield ons in de wedstrijd.”

Twan Peters, doelman van Hoogeloon, erkende dat het tegen Vessem ‘lekker’ ging. “Bijzonder dat de twee doelverdedigers als uitblinkers worden genoemd. Dit betekent dat er diverse kansen waren, maar dat er uiteindelijk weinig is gescoord.” En gelijk had hij, want Frans van Diessen, Merijn van Ham, Thomas Maas en Lars van Heijst (namens Hoogeloon) en Sjoerd de Laat, Hans van der Heijden en Niels Luyten (namens Vessem) slaagden er niet in om van dichtbij te scoren. “Het had ook zomaar 3-3 kunnen worden”, lachte Peters.
Feestvreugde
Een eindje verderop bekeek trainer Nik Bierens de feestvreugde even rustig aan. De Belgische oefenmeester kwam vorig seizoen naar Hoogeloon en heeft in die relatief korte periode een kampioensploeg geformeerd. “Vooraf werden Bergeijk, Waalre en Vessem genoemd als de belangrijkste kampioenskandidaten. Hoogeloon was daar niet bij. We hebben het echter fantastisch gedaan. Met uitzondering van de thuiswedstrijd tegen De Raven (0-1) en uit bij Woenselse Boys (3-0), zijn we ongeslagen gebleven. Vandaag had Vessem wellicht meer verdiend, maar op werklust hebben we het gered. Ik ben ontzettend trots!”

En terecht, want voor het eerst in de historie promoveert Hoogeloon naar de derde klasse. En voor het eerst ook werd de ploeg thuis kampioen. Eerdere titel werden behaald buitenshuis: in 1978 bij De Raven, in 1984 bij Maarheeze en in 2005 bij Netersel. Geruime tijd zag het er overigens niet zo positief uit voor het team van Bierens. De thuisclub opende uitstekend, maar hierna was het vooral Vessem dat gevaarlijk was. Bij de rust waren er dan ook bezorgde gezichten bij Hoogeloon, want hoe lang zouden Peters c.s. nog stand houden. Niet zo lang bleek, want in de eerste minuut van de tweede helft sloeg Vessem meteen toe. Merijn van Ham kopte onhoudbaar in: 0-1.
Van slag
Hoogeloon was even van slag en de groenwitten verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien. Lars van Heijst verscheen vrij voor Peters, maar de Hoogeloon-doelman redde knap. In de rebound slaagde ook Louis van Diessen er niet in om de 0-2 binnen te schieten. Dit gaf Hoogeloon blijkbaar nieuwe moed en via Luyten was het in de 57ste minuut dicht bij de gelijkmaker. Geruime tijd bleef Vessem – soms met kunst- en vliegwerk – op de been, maar in de 70ste minuut was zelfs uitblinker Van Rooij kansloos. Uit een hoekschop kopte Luyten de bal in de kruising: 1-1.

Er volgde voor Hoogeloon nog twintig spannende minuten. Vessem was in de slotfase nog dicht bij de winnende treffer, maar Merijn van Ham kogelde de bal uit een vrije trap op de vuisten van Peters. Nauwelijks een minuut later konden de handen bij Hoogeloon de lucht in. Volgend seizoen kan de jeugdige ploeg van Bierens de uitdaging aangaan in de derde klasse. “Hopelijk samen met Vessem, want dit team verdient het ook om te promoveren”, klonk het sportief.
Opstellingen:
Hoogeloon: 1. Twan Peters, 2. Jordy Bruininx, 3. Rick Michielse, 5. Rick Peeters (17. Niek van den Broek), 6. Sam de Laat, 7. Sjoerd de Laat, 8. Yannick Sol, 9. Tom de Laat, 10. Tom Michielse, 14. Niels Luyten, 15. Hans van der Heijden.

Vessem: 1. Marijn van Rooij, 2. Lars van Heijst, 3. Roel Wirken, 4. Bas de Laat, 5. Hein van Diessen, 6. Louis van Diessen, 7. Frans van Diessen, 8. Merijn van Ham, 10. Thomas Maas, 11. Jaap van Diessen, 12. Jarno Olislagers (9. Jop de Laat).


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

06 mei 2019 om 11:55

Marco vd Braken zegt:

Namens selectie vv Acht gefeliciteerd voor alle spelers, begeleiding ,supporters en bestuur van Hoogeloon. Succes in de 3e klasse


05 mei 2019 om 22:18

sv Woenselse Boys zegt:

Namens Woenselse Boys 1 en bestuur van harte proficiat en veel succes in de 3e klasse


05 mei 2019 om 17:34

Supportersclub D,N Aonhang RKVV Bergeijk zegt:

Wij wensen VV Hoogeloon proficiat met het behalen van het kampioenschap


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Hoogeloon Kampioen 4e klasse F
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png