Hoogeloon - ZSC: 6-2

Hoogeloon maakt korte metten met ZSC

Al na drie minuten had ZSC met 0-2 voor kunnen staan, maar het bleef bij 0-1. De thuisclub was de betere ploeg en kwam verdiend langzij, maar weer sloeg ZSC toe en kon Hoogeloon weer aan de slag. Bij rust was de stand weer omgebogen en leidde de thuisclub met 4-2. De tweede helft was een formaliteit en had ZSC niets meer in de brengen. De eindstand werd 6-2, maar als Hoogeloon de kansen beter had benut, waren dubbele cijfers mogelijk geweest.

ZSC ging fel van start en binnen drie minuten had het zomaar 0-2 kunnen staan. De eerste kans van de gasten was voor Juul Huijbers, die echter hoog over schoot. Na goed twee minuten was het wel raak. Weer mocht Juul Huijbers in alle vrijheid uithalen en stond het 0-1. Even later kreeg ook Sjoerd de Laat een aardige schietkans, maar de bal belandde in het zijnet. Na een snelle aanval over rechts schoot Olav Kuijlaars rijkelijk hoog over. Meteen hierop antwoordde de thuisclub met een prima aanval, waar Sjoerd de Laat een perfecte voorzet los liet en Niels Luyten fraai binnenkopte en daarmee de stand weer in evenwicht bracht. Een minuut later waren het weer de gasten die op voorsprong kwamen. Een vrije trap van Juul Huijbers werd door iedereen gemist en plofte tegen het net, 1-2. Maar twee minuten later was het alweer gelijk. Met een geweldige rus sneed Yannick Sol door de verdediging en gaf een steekpas op maat op Hans v/d Heijden, die beheerst in de verste hoek raak schoot. Deze zelfde speler schoot meteen hierop over. Niels Luyten werd goed bediend, maar schoot vervolgens naast. In de 32ste minuut kwam de thuisclub voor het eerst op voorsprong. Uit een vrije trap bediende Yannick Sol Sjoerd de Laat, die fraai binnen kopte. Met een vloeiende aanval over veel schijven werd de verdediging van ZSC opengereten en schoot Yannick Sol fraai in de bovenhoek, 4-2.

De tweede helft leek een formaliteit te worden. ZSC kwam er niet meer aan te pas en Hoogeloon kon naar harte lust aanvallen. Tom Michielse mocht al snel uit halen, maar doelman Bekkers redde bekwaam. Met een geweldige pegel van Sjoerd de Laat stelde hij de doelman op de proef, die de bal nog tot hoekschop kon verwerken. Uit deze kort genomen hoekschop legde De Laat de bal terug op Yannick Sol, die zich niet bedacht en met een hard schot de doelman kansloos liet. Sjoerd de Laat schoot nog eens hard tegen de doelman op en Hans v/d Heijden deponeerde de bal op de lat. Een schot van Niels Luyten kon de doelman met grote moeite keren. Niek v/d Broek en Tom Michielse konden nog eens alleen op doel af, maar verzuimde om het goed uit te spelen, waardoor de kans verloren ging. In de 80ste minuut werd het dan toch 6-2. Uit een goede voorzet van Hans v/d Heijden schoot Niels Luyten raak. Tot slot liep Niek v/d Broek nog maar eens door de verdediging, maar zijn schot was recht op de doelman. Met deze overwinning nestelt Hoogeloon zich op kop in de 4de klasse F. Zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen HMVV.