Hoogeloon - RKDSV: 4-0

Hoogeloon ook verdiend winnaar tegen RKDSV

Al na 20 minuten spelen stond er 2-0 op het scorebord en toen de gasten tien minuten voor rust met tien man verder moesten leek de wedstrijd al aardig beslist. Maar met die minderheid werd RKDSV alleen maar sterker en kwam in de tweede helft terug tot 2-1. De thuisclub schakelde daarna een tandje bij en liep uit naar 4-1.

Hoogeloon begon goed aan de wedstrijd en met degelijk positiespel werd steeds de aanval gezocht. Al na een paar minuten legde Niels Luyten vanaf de achterlijn goed terug op Sjoerd de Laat, die op zijn beurt net voorlangs schoot. In de 14de minuut was het wel raak. Tom de Laat gaf weer eens prima voor vanaf links en met een halve omhaal gaf Niels Luyten doelman Van Doormaal geen enkele kans, 1-0. Vier minuten later mocht Yannick Sol van 25 meter vrij uithalen en weer was het kassa. Acht minuten voor rust ging Lars van Doormaal in de fout en kon gaan douchen. Wie dacht dat het allemaal een makkie zou worden vergistte zich. Bij de gasten gingen de mouwen omhoog en zij kwamen nu steeds meer aan voetballen toe. Net voor rust kreeg Hans v/d Heijden een goede kans op 3-0, maar zijn schot ging voorlangs.

Na rust in eerste instantie weer een sterker RKDSV, zonder dat er echte kansen kwamen. Niek v/d Broek kwam op links goed door en schoot ook goed in, maar de doelman redde met moeite. De thuisclub ging hierna weer beter spelen en er kwamen weer kansen. Uit een prima voorzet van Hans v/d Heijden schoot Niels Luyten van dichtbij in de korte hoek tegen de paal. Uit een scrimmage voor het Hoogeloonse doel werd het verrassend 2-1 door Raoul Iselin en was de spanning weer helemaal terug. Een schot van afstand werd door Thijs Bakker keurig gepakt. Niek v/d Broek kreeg een goede kans, maar wist de doelman niet te kloppen. Een kwartier voor tijd deed Tom Michielse het beter, want met een poeier van 30 meter in de kruising liet hij doelman Van Doormaal kansloos. Even later werd het 4-1. Een voorzet van Yannick Sol werd in de verdediging verlengd en v/d Broek was er als de kippen bij om van dichtbij binnen te koppen. Al bij al weer een verdiende overwinning van Hoogeloon dat a.s. zondag de uitwedstrijd speelt tegen Steensel.