Hoogeloon - Nieuw Woensel: 3-2

Hoogeloon ook te sterk voor Nieuw Woensel

Op de rol stond de wedstrijd tussen V.V. Hoogeloon en het tegen degradatie vechtende Nieuw Woensel. Bij Hoogeloon debuteerde JO19-1 speler Jibbe Lemmens in de basis omdat aanvoerder Tom de Laat geblesseerd was. Hoogeloon begon goed aan de wedstrijd, wat in de 7de minuut resulteerde in een grote kans voor Hans van der Heijden, maar hij moest genoegen nemen met een corner. Deze corner leverde een goede kop kans op voor Sjoerd de Laat, maar deze trof geen doel. Na een minuut of 10 gooide de uitploeg de schroom van zich af en kreeg een grote kans op de 0-1. De inzet werd uitstekend gekeerd door keeper Twan Peters, maar in de daaropvolgende actie werd door een verdediger van Hoogeloon hands gemaakt, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. De penalty werd echter naast geschoten door de speler van Nieuw Woensel. Nadat Niels Luyten op de keeper stuitte kwam de bal voor de voeten van Tom Michielse en deze kon de bal simpel binnen tikken. In de 37ste minuut werd het ook 2-0 voor Hoogeloon. Niek van den Broek werd met een goede steekbal weggestuurd, omspeelde de keeper en trof doel. Enkele minuten later werd de bal vanaf de linkerkant van Nieuw Woensel voorgegeven en deze voorzet verraste de achterhoede van Hoogeloon zodanig dat niemand hem kon wegwerken en de bal er bij de tweede paal inviel. Op slag van rust haalde Niels Luyten uitstekend uit en vloog de bal in de kruising! Hoogeloon ging terecht met een 3-1 voorsprong aan de thee.

De trainer van Nieuw Woensel had de spelers in de rust op scherp gezet want Nieuw Woensel begon sterk aan de tweede helft. Dit leverde na enkele minuten een discutabele penalty op, die deze keer wel netjes werd binnen geschoten. Nieuw Woensel drukte hierna niet door waardoor Hoogeloon vrij gemakkelijk op de been bleef. Verder waren er nog wat kleine kansen over een weer, maar er werd niet meer gescoord. Eindstand 3-2 en V.V. Hoogeloon 1 kon op de clubdag voor de senioren weer verder met het vieren van het kampioenschap.