Hoogeloon - HMVV: 1-0 (I)

Benauwde maar dik verdiende overwinning Hoogeloon op HMVV

De wedstrijd tussen Hoogeloon en HMVV was er een met een eenzijdig beeld: Hoogeloon met een sterk overwicht in de aanval, HMVV stug verdedigend en loerend op de counter. Uiteindelijk kregen de gasten uit Hooge Mierde in de 86e minuut het deksel op de neus.

Met tien vertrouwde namen en Twan Peters op doel, nam Hoogeloon vanaf de aftrap de Hooge Mierdse koe bij de hoorns. Dat resulteerde al snel in schietkansen voor Hans van der Heijden en met een lepe kopbal was Sjoerd de Laat dicht bij een doelpunt.

Na 17 minuten weigerde de scheidsrechter de bal op de stip te leggen toen Niels Luyten in de zestien onreglementair werd neergelegd en even later schoot Yannick Sol goed en hard in, maar stond HMVV keeper Voets een doelpunt in de weg. Een hachelijk moment even later voor het HMVV-doel toen dezelfde Voets een terugspeelbal in de armen nam en de goed leidende scheidsrechter Hoogeloon op 6 meter van het doel een vrije trap toekende. De genomen trap smoorde in de Mierdse muur. HMVV kon daar slechts een enkele speldenprik tegenover zetten en scoorde alleen Mierdenaar Joris van de Voort met een gele kaart. Hoogeloon keeper Twan Peters was na 45 minuten nagenoeg werkeloos gebleven en omdat de Hoogeloon-voorwaartsen niet tot scoren kwamen stond het bij rust 0-0.

Na de rust hetzelfde beeld. Een sterk Hoogeloons overwicht met een reeks aan corners zonder dat die konden uitgroeien tot 100% kansen. Ook de ingevallen Niek van den Broek kon op de zonnige Roetwijer het ijs niet breken. Ondertussen hoefde Hoogeloon-doelman Twan Peters maar een keer handelend op te treden bij een vrije trap van HMVV.

Waar de Hoogeloon-supporters gingen vrezen voor opnieuw een gelijkspel kreeg de thuisploeg in de 86e minuut op de rand van de zestien een vrije trap te nemen. Niels Luyten en Yannick Sol plaatsten zich achter de bal die door laatstgenoemde wat gelukkig werd binnengeschoten. Een veel beter Hoogeloon behaalde daarmee een dik verdiende overwinning die licht benauwd tot stand kwam.