Hoogeloon - ACHT: 2-1

Hoogeloon wint overtuigend de eerste periodetitel

Tegenstander deze zondag was Acht. Waar in het voorjaar voor promotie/degradatie nog nipt met strafschoppen tegen werd verloren, moest het nu gebeuren. Voorafgaand aan de wedstrijd was het vertrouwen groot en iedereen was fit. Alleen was er door blessures een keepersprobleem. maar ook dit werd opgelost. Hoogeloon speelde zeker geen grootse wedstrijd, maar over de gehele wedstrijd bezien was de overwinning zeker terecht en had de score, gezien de kansen, beduidend hoger kunnen uitpakken. Door de 2-1 overwinning was de periodetitel een feit en liep Hoogeloon ook nog eens verder uit op de naaste concurrenten.

Vanaf het begin golfde het spel op en neer en lange tijd waren er geen kansen te noteren. De eerste kans was voor Niels Luyten in de 18de minuut, die van dichtbij over schoot. Een paar minuten later haalde Sjoerd de Laat hard uit, maar de bal ging net naast. Halverwege de eerste helft kwam Hoogeloon met de nodige mazzel op voorsprong. Een hoekschop van Yannick Sol werd niet weggewerkt en de bal ging via het lichaam van aanvoerder Robin Bloks in het doel. Na een half uur werd Sjoerd de Laat prima weggestuurd, maar na een scherpe voorzet wist men in een rommelige situatie voor het doel de bal niet binnen te werken. Een indraaiende vrije trap van Yannick Sol was op maat voor Sjoerd de Laat, die met een snoekduik de bal niet vol genoeg raakte om doelman De Veld te verschalken.

Al snel in de tweede helft wilde Robin Bloks zijn foutje goed maken, maar zijn kopbal ging net over. Lange tijd was er niet al teveel te beleven met nauwelijks kansen. Acht wilde in het laatste kwartier op zoek naar de gelijkmaker, maar er kwamen steeds meer kansen voor de thuisclub. Het mooiste moment in de wedstrijd was tien minuten voor tijd. Met een geweldige actie liet Sjoerd de Laat enkele tegenstanders achter zich en met een sublieme pass met buitenkant rechts stuurde hij de ingevallen Niek v/d Broek weg, die op zijn beurt alleen op de doelman af kon om deze vervolgens met een fraai schot kansloos te laten, 2-0. Even later leek Niek v/d Broek er wederom alleen door, maar kon nog tijdig worden achterhaald, waarna zijn schot door de doelman werd gekeerd. En weer kon Niek v/d Broek er even later opnieuw vandoor, om vervolgens op de doelman te standen. In blessuretijd mocht Acht nog een hoekschop nemen en nu maakte Robin Bloks zijn fout wel goed door vanaf de cornervlag rechtstreek raak te schieten. Het slotakkoord was voor v/d Broek, die weer eens alleen aan de haal ging, maar weer doelman De Veld op zijn weg vond. Met deze overwinning won Hoogeloon de eerste periodetitel en liep ook nog eens verder uit op de naaste concurrenten. Na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen en omdat het ook Super Sunday was, viel deze middag alles op zijn plek. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen RKDSV.